zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsPETANQUECLUB STEUNT GOED DOEL
spot_img

PETANQUECLUB STEUNT GOED DOEL

Elk najaar schiet de Canarische afdeling Fundación Carrera por la Vida uit de startblokken. Deze jaarlijkse actie tegen borstkanker wordt getrokken, geleid en gemotiveerd door een Vlaamse vrouw: Brigitte Gypen. De stichting RUN FOR LIFE bestaat reeds 15 jaar en elk jaar engageren zich duizenden deelnemers in het zuiden van Tenerife om het korte traject te lopen of te wandelen. Één kleur typeert de actie: roze is alom aanwezig en deze roze gloed doet ons nadenken over een vreselijke ziekte die ontelbaar veel vrouwen teistert.

Schenkingen worden altijd aangenomen. In naam van Fundación Carrera por la Vida heeft An Struelens een donatie in ontvangst genomen van 300 euro. Dit bedrag werd samengeraapt door de leden van de petanqueclub Los Hermanos die verzamelden in hun ‘clubhuis’ restaurante Castañuelas in Los Cristianos.

Deze club verzamelt een groot aantal Nederlandstalige, Franstalige en Engelstalige leden. Elk lid doneerde één euro van hun inschrijvingsgeld aan het goede doel. Samen brachten ze driehonderd euro in het lade ten voordele van Fundación Carrera por la Vida.

Duizendpoot

Brigitte Gypen, voorzitster van de Fundación Canaria Carrera por la Vida, en haar team klopten de voorbije editie overuren om het evenement ‘Walk for Life’ andermaal succesvol te maken. Vóór de pandemie bracht deze activiteit in Playa de las Américas een grote roze massa van meer dan 5.000 mensen samen.

Toen het COVID-19-virus roet in het eten kwam gooien is het liefdadigheidsinitiatief viraal gegaan. Het internet en de sociale netwerken werden ingezet om de nodige fondsen te verzamelen.
In het postcorona-tijdperk is Carrera por la Vida opnieuw springlevend.

Doelstelling

Carrera por la Vida, dat al 16 jaar actief is, ontwikkelt projecten op de Canarische Eilanden om de aandacht te vestigen op het belang van de vroegtijdige opsporing van borstkanker. Daarnaast fungeert Carrera por la Vida als een instrument om aan de behoeften en verlangens van de getroffenen tegemoet te komen door hen therapeutische kleding te verschaffen, activiteiten en opleidingsworkshops te organiseren, onderzoeksprojecten te financieren en om met andere verenigingen samen te werken.

Taburiente Awards

De Stichting Diario de Avisos kende het afgelopen jaar de Taburiente Awards 2022 toe. Wie zich onderscheidt in een geconsolideerd traject als symbool van uitmuntende doelstellingen en verwezenlijkingen op de Canarische Eilanden, maakt kans om genomineerd te worden. 
Bij de winnaars stond Carrera por la Vida Fondación die sedert jaar en dag geleid wordt door de Vlaamse Brigitte Gypen. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

DODELIJKE SELFIES

ZONNEN OP TENERIFE

WEBCAM PLAYA FAÑABÉ

spot_img