dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsPARKING WAAR EENS EEN OMSTREDEN MAMOTRETO STOND
SEB LEESON LEGAL GROUP

PARKING WAAR EENS EEN OMSTREDEN MAMOTRETO STOND

Op 23 juli 2016 schreven wij het laatste hoofdstuk van een never ending story – zo leek het toch – waarbij het hooggerechtshof beval om de geplande parkeergarages, in de nabijheid van het strand van Las Teresitas in San Andrés, af te breken. De raad der wijzen heeft toen geoordeeld dat een gedeelte van het gebouw met een oppervlakte van 400 m² moest worden afgebroken omdat het binnen een beschermd kustgebied ligt.

Wat een mamotreto is en hoe het verhaal in elkaar stak, staat uitvoerig beschreven in ons artikel ADIOS MAMOTRETO.

300 parkeerplaatsen

Op deze plaats komt zeven jaar na de feiten een parkeergarage, met de juiste vergunningen en op de correcte plaats – niet meer op het strand – wordt een ruimte opgetrokken waar 300 voertuigen kunnen worden geparkeerd. Daar waar ooit een mamotreto stond, aan de kop van het strand van Las Teresitas (San Andrés) dat in de hoofdstedelijke zone Anaga ligt, komt er een parkeerterrein waarvan het prijskaartje 357.000 euro bedraagt.

Op een grondoppervlakte van 7.320 vierkante meter komen er 259 parkeerplaatsen voor personenwagens, 29 voor motorfietsen en zeven voor PMR-voertuigen (vervoer van mensen met een fysieke beperking). Er komen vier modules met elk zes plaatsen voor fietsen en één parkeerplaats voor de lokale politie. De verlichting bestaat uit 35 lichtpunten die worden gevoed door zonnepanelen.

Belofte aan de bevolking

De voorziene duur van de werkzaamheden wordt geraamd op ongeveer twee maanden en zal dus naar verwachting eind juli in gebruik worden genomen. De werkzaamheden bestaan uit het nivelleren en asfalteren van het terrein, het optrekken van een twee meter hoge muur en het plaatsen van de metalen ingangspoort.
Niet onbelangrijke mededeling: deze parking zal gratis worden aangeboden.

De 300 parkeerplaatsen zijn een belangrijke investering voor het commerciële gebied van de stad en was een belofte van het gemeentebestuur aan de inwoners van San Andrés, na de perikelen van een illegale parkeergarage die jaren aansleepte. De parking moet helpen om het om het gebied aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor elke bezoekende resident en toerist.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WIND OP TENERIFE

VLAAMS BIER OP LA PALMA

SEB LEESON LEGAL GROUP