vrijdag, juli 19, 2024
HomeBlogWeetjesPARAGLIDEN OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

PARAGLIDEN OP TENERIFE

Paragliden op Tenerife kan ongelooflijk mooi en opwindend zijn, maar het brengt zeker risico’s met zich mee die serieus moeten worden genomen, zeker voor beginners. Het beoefenen van paragliden op Tenerife vereist goede training en begrip van zowel de vliegtechniek en dito uitrusting als de lokale weersomstandigheden.

Dat is de reden waarom de overheid paragliden op Tenerife heeft aangestipt als een gevaarlijke sport. Met een valscherm vanaf een hoogte naar beneden glijden is best wel fascinerend, doch ook wel gevaarlijk want er vielen dit jaar in Tenerife reeds een aantal doden en meerdere slachtoffers, veelal met zware kwetsuren, te betreuren. De hulpdiensten rukken gemiddeld om de vijf dagen uit voor een ongeval waarbij een paraglider is betrokken.

Strategie en planning

Wie wil paragliden op Tenerife leest best verder. Alle informatie die we hier publiceren is bedoeld om je te oriënteren en te leren om geleidelijk aan ervaring op te doen. Hoe meer ervaring je praktiseer, hoe leuker het wordt.

Allereerst moet de beslissing die je neemt om te paragliden overtuigend zijn. Te veel beslissingen worden impulsief genomen. Tegelijkertijd moet je een positieve mindset behouden, omdat dit een belangrijke rol speelt op zowel fysiek als psychologisch niveau. Anderzijds is er het thema strategie en planning omdat je een startplaatse, een route en een landingsplaats moet plannen in functie met de geografie van het terrein, de weersomstandigheden en de vliegregels van het luchtruim waarin je vliegt.

Plan tijd om te leren

De beste manier om zich te bekwamen in deze vliegsport is het praktiseren. Op deze manier leer je snel de juiste beslissingen te nemen en te anticiperen op obstakels, vooral topografische en meteorologische. Daarbij komt de verhoogde adrenalinestoot, die soms heel dicht bij de angst grenst. Dat betekent niet dat je onvoorzichtig moet worden, want angst hebben betekent niet noodzakelijkerwijs dat je onvoorzichtig bent.

Vooraleer je beslist om een instructeur onder de arm te nemen en om de juiste apparatuur aan te schaffen, boek je best een tandemvlucht. Het is verboden om te paragliden zonder opleiding die bij slagen een vergunning oplevert. Paragliden is een activiteit die tijd kost om te leren. Op het eerste gezicht lijkt dit gemakkelijk, maar dit zijn slechts hersenspinsels.

Valkuilen

De opleiding duurt verschillende maanden en vele sprongen. Een ervaren en gelicentieerde instructeur zal je opleiden en uitleggen wat je moet weten om te paragliden. Tenerife heeft een berglandschap dat zich leent om te paragliden, maar door de bergen heeft het ook meteorologische valkuilen.

Indien je een eigen uitrusting wenst aan te schaffen, laat je je best informeren door een instructeur. Een basisuitrusting om in de lucht te zweven kost gemiddeld zo’n 3.000 euro.

Tot slot, en zeker niet onbelangrijk, raden we je aan om lid te worden een club. Dit is niet verplicht, maar het komt altijd goed van pas om mensen rondom je te hebben die weten over wat ze spreken.

Pixabay © Photography

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

VERDRINKINGEN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP