donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogPALM-MAR GROEIT
spot_img

PALM-MAR GROEIT

De urbanisatie Palm-Mar (Arona) die gelegen is op de kuststrook tussen Las Galletas en Los Cristianos krijgt een facelift. De skyline zal er in een nabije toekomst helemaal anders gaan uitzien. De kustlijn zal aantrekkelijker worden door twee nieuwbouwprojecten die door een publieke zone aan elkaar zijn verbonden.

Op het bouwperceel van 10.765 vierkante meter werd reeds langer een investering gepland die ruim 750.000 euro zal bedragen. De lange administratieve weg is helemaal afgelopen en de vergunningen liggen klaar om afgeleverd te worden. Het pijnlijkste deel van de realisatie is helemaal afgewerkt. Binnenkort komt de bouwrealisatie op gang.

De braakliggende grond was decennia lang het voorwerp van drollen, afval en zwerfvuil en was de doorn in het oog van iedereen die Palm-Mar er liever netjes zag bijliggen. Dit wordt nu verleden tijd. De openbare zone die tussen de twee bouwprojecten ligt is opgenomen in het privéproject en zal door de bouwheer gerealiseerd worden en daarna geschonken worden aan Arona die zal instaan voor het onderhoud ervan.  Een wezenlijk verschil met de vergelijkbare openbare delen van Ten Bel die de gemeente moet onderhouden.

Het nieuwe bouwproject wordt ingeplant op een ruim perceel tussen de Calle Tórtola en de Avenida El Palm-Mar en krijgt volgens de urbanisatieplannen ruime toegangen, aangepaste infrastructuur voor mindervalide personen, kindvriendelijkheid, en zal voorzien zijn van rust- en schaduwplaatsen met overal aandacht voor groen en flora. Zelfs een petanquebaan werd ingetekend.

Het gestileerde nieuwbouwproject, door de families Weytjens en Lemaire gedragen, zal worden aangevuld met een residentiële en commerciële ruimte die zullen bijdragen van de multifunctionaliteit en aan het verfraaiend uiterlijk van Palm-Mar.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, was uiterst tevreden met deze investering in zijn gemeente en benadrukte dat Palm-Mar een boost krijgt. Hij voegde er naadloos en fijntjes aan toe dat de gemeente, door gebrek aan overheidsfinancieringen, in het verleden is blijven steken op investeringsniveau in Palm-Mar en in de rest van de gemeente Arona.

Luis García, hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening van Arona, wees er van zijn kant op dat dit project “het werk is van twee intense jaren die nu uitmonden in een overeenkomst en een procedure die ons in staat stelt om bij te dragen aan de stedelijke kwaliteit in de kern en het strand te verbeteren”.

Voor de verantwoordelijke van de gemeentelijke dienst ‘Urbanisatie’ is het essentieel dat er in Arona wordt geïnvesteerd en dat de gemeenteraad juridische zekerheid en technische politieke steun biedt. Op deze manier wekken we nieuw vertrouwen in de investeerder om aldus welvaart, werkgelegenheid en dynamiek te genereren.
De locatie, vlak aan zee, is uniek te noemen en het multifunctioneel geheel zal volgens insiders snel de weg vinden naar nieuwe eigenaars, naar evenementen en activiteiten, naar allerhande ontmoetingen, shows en organisaties. 
Gemeentelijke bronnen bevestigen dat de locatie zal voorzien worden van een kindvriendelijk gedeelte dat gelegen zal zijn naast de promenade die zal uitgerust worden met een grote pergola en rubberkleurige dijkwanden die de zeedeining en de golfslag een einde zullen toeroepen.
Als je daar nog een aangepaste verlichting, een tiental zitbanken en wat groenperken aan toevoegt krijgt het totaalplaatje een verblindend effect om iedereen die in de nabijheid een wandelingetje maakt te verleiden om nog eens terug te keren.

Aan het strand wordt niet geraakt, de gemeente Arona zal enkel het eerstelijnsgebied renoveren. Dan kun je ook nog eens een onbezorgde wandeling maken over de promenade.

Het nieuwbouwproject draagt de naam INFINITY Seafront Luxury Residence
en wordt gerealiseerd door LOS MENCEYES PROPERTIES.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ONBEKEND TENERIFE

BESTE KLIMAAT TER WERELD

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE ONTDEKKEN

TENERIFE VOOR KINDEREN

spot_img