zaterdag, april 13, 2024
HomeGeen categoriePAKJE VERZENDEN NAAR TENERIFE
spot_img

PAKJE VERZENDEN NAAR TENERIFE

Pakje verzenden naar Tenerife verzenden is geen sinecure. Correos werkt niet naar behoren, grote bedrijven zoals bol.com en Amazon rekenen een meerprijs aan en soms doet de douane moeilijk. Daarenboven wordt de import van goederen getaxeerd en moeten er op duurdere producten invoerrechten worden betaald.

In ons artikel STRENG DOUANEBELEID hebben we uitgelegd dat de Canarische archipel buiten de Europese Douane Unie ligt en in ons artikel GEEN BTW OP TENERIFE  beschreven we de toepassing van de Canarische taks IGIC.
Hoewel we op Spaans grondgebied zijn, moeten we rekening houden met de douanemodaliteiten en dat betekent een inklaring door de douane. Voor elk pakje of pakketje moet er zo goed als altijd een douanefactuur worden bijgevoegd.

Correos

Voor velen die op dit stukje paradijs wonen, is het soms een uitdaging om pakjes of pakketjes te ontvangen. Het verzenden van goederen naar Tenerife blijkt geen sinecure te zijn en de obstakels die zich voordoen, werpen een schaduw over het gemak van online winkelen en verwachte leveringen.

Het hart van het probleem lijkt te liggen bij het postbedrijf Correos, dat niet altijd naar behoren werkt. De betrouwbaarheid van postdiensten van en naar het eiland staat onder druk, waardoor verzenders en ontvangers met onzekerheden worden geconfronteerd. Zelfs grote e-commercebedrijven zoals Bol.com en Amazon bieden beperkte oplossingen, waardoor het proces van  een pakje verzenden naar Tenerife verre van naadloos is.

Mogelijke oplossing

Een bijkomende hindernis voor degenen die goederen naar het eiland willen importeren, zijn de taxaties en douanerechten. De administratieve rompslomp en extra kosten die gepaard gaan met het invoeren van pakketten kunnen de vreugde van online winkelen aanzienlijk verminderen. De complexiteit van douaneformaliteiten voegt een extra laag van onzekerheid toe aan het al moeizame verzendproces.

Een mogelijke oplossing voor dit dilemma zou kunnen liggen in het verbeteren van de efficiëntie van lokale postdiensten en het stimuleren van samenwerking tussen grote e-commerceplatforms en verzendmaatschappijen. Daarnaast zou er ruimte kunnen zijn voor een grotere bewustwording bij consumenten over de uitdagingen van internationale verzending naar afgelegen locaties zoals Tenerife.

Administratie

Hoewel de Canarische archipel een communautair territorium is, heeft het de bijzonderheid dat het niet tot de BTW-zone behoort, waardoor het voor douane lijkt alsof de goederen van een vreemd land komen.
Aankoop of verkoop van goederen verworven door particulieren met een waarde groter dan 150 euro zijn gehouden aan de DUA-verplichtingen. Dit document certificeert de legale import en toont de waarde van de goederen en belastingen.

Douane

De DUA (Documento Único Aduanero) is het administratieve document dat wordt gebruikt om te voldoen aan de douaneformaliteiten bij uitvoer, invoer of doorvoer. Het dient tevens als basis voor de daaropvolgende belastingaangifte en vormt een ondersteuning voor informatie over de goederen, de herkomst, waarde, belastingen en andere gegevens van de douane-expeditie.

Alle transport van en naar de Canarische Eilanden van welk type goederen dan ook is onderworpen aan de betaling van belastingen (IGIC), afhankelijk van de aard en oorsprong ervan. Elke zending die op de Canarische Eilanden wordt geïmporteerd, is onderworpen aan douane-importprocedures, ongeacht de oorsprong, de waarde of de aard van de inhoud, of de toestand van de ontvanger of afzender. Tenzij …

Waarde groter dan € 150,-

Als de waarde van de inhoud van de zending groter dan € 150,-, als de koopwaar onderworpen is aan speciale belastingen of AIEM, als de goederen onderworpen zijn aan douanecontroles, zoals producten voor de gezondheidszorg, apotheek, enzovoort, als de zending parfum of eau de cologne bevat, ongeacht hun waarde, moet er voldaan worden aan hetgeen wat volgt.

De ontvanger moet, naast de portkosten voor de verschillende douaneprocedures, de volgende belastingen betalen, zolang deze van toepassing zijn: Importtarieven, IGIC, AIEM en speciale belastingen. De betalingen moeten zijn uitgevoerd vóór aflevering van de zending en kan door de ontvanger op elk postkantoor of via bankoverschrijving worden gedaan.

Waarde kleiner dan € 150,-

Alle goederenzendingen die via het postkantoor Spanje binnenkomen, zijn onderworpen aan controle door de douane, in tegenstelling tot brieven en omslagen die documenten of persoonlijke berichten bevatten.

Als u wacht op een internationale verzending, houd er dan rekening mee dat alle goederen, zelfs deze welke online zijn gekocht, onderworpen kunnen zijn aan beperkingen, evenals de betaling van douanekosten en bedragen door Correos op basis van hun inhoud, waarde en andere criteria die de douane hanteert. Een pakje verzenden naar Tenerife kan makkelijk verlopen, soms is het een heel gedoe.

Het is essentieel om de handelsfactuur en het (online) betalingsbewijs voor te leggen voor online gekochte artikelen of voor verzendingen met goederen.

Zodra de douane de vereenvoudigde invoeraangifte voor zendingen met een lage waarde accepteert, levert Correos de zending kosteloos af bij de ontvanger op Tenerife.
Wat er veranderde in 2016 kan gelezen worden in ons artikel GOEDKOPE ZENDINGEN.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img