zaterdag, januari 23, 2021
Home Blog Weetjes PADDESTOELEN PLUKKEN NA TOELATING

PADDESTOELEN PLUKKEN NA TOELATING

Paddenstoelen plukken op Tenerife kan en mag, maar voor deze traditionele oogstactiviteit gelden bepaalde regels, zoals de beperking van het aantal kilo’s per dag of het verbod op het gebruik van gereedschap om ze uit de grond te halen.
De overheid herinnert de bevolking eraan dat mycologische activiteiten in de beschermde natuurgebieden van het eiland alleen kunnen met voorafgaande toestemming in het gebied. De aanvraag richten aan de overheid is gratis en is alleen bedoeld als controle. U dient het verantwoordelijke aangifteformulier te allen tijde bij u te dragen en te tonen aan de milieumedewerkers. Zij controleren de activiteit zorgen ervoor dat de paddenstoelenpluk op de juiste wijze wordt uitgevoerd.

Deze periode met veel regen is de ideale periode want vocht is een stimulator voor de groei van de boschampignons. Dit traditionele gebruik moet verenigbaar blijven met het natuurbehoud.
Er moet worden benadrukt dat paddenstoelen plukken in het Reserva Natural Especial van Las Palomas en in het Parque Natural de la Corona Forestal niet is toegestaan.
Er kan maximaal drie kilogram per dag worden geplukt en het is verboden om gereedschap te gebruiken dat de ondergrond omwoelt, zoals harken, sikkels of schoffels.

De champignons worden geoogst door ze net boven het grondoppervlak met een draaibeweging te plukken. Verzamel de paddenstoelen in een luchtige omgeving, zoals een rieten mand. Het vervoer in plastic zakken of containers is uitdrukkelijk verboden.
Vooraleer op jacht te gaan op paddenstoelen is het belangrijk je eerst te bekwamen in de leer van de mycologie. Dan kom je niet voor verrassingen te staan en kun je giftige en niet-giftige champignons duidelijk van elkaar onderscheiden. Bovengenoemde aanvraag kan HIER worden gericht.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

- Reclame -

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

LENTE OP HET EILAND

SCHRIJF IK HET GOED?

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -

WEETJES

POPPENMUSEUM ARTLANDYA

DOKTER OP TENERIFE