donderdag, april 18, 2024
HomeBlogWeetjesPADDESTOELEN PLUKKEN NA TOELATING
spot_img

PADDESTOELEN PLUKKEN NA TOELATING

Paddenstoelen plukken op Tenerife kan en mag, maar voor deze traditionele oogstactiviteit gelden bepaalde regels, zoals de beperking van het aantal kilo’s per dag of het verbod op het gebruik van gereedschap om ze uit de grond te halen.
De overheid herinnert de bevolking eraan dat mycologische activiteiten in de beschermde natuurgebieden van het eiland alleen kunnen met voorafgaande toestemming. 

Een aanvraag richten aan de overheid is gratis en is enkel bedoeld als controle. U dient het verantwoordelijke aangifteformulier te allen tijde bij u te dragen en te tonen op vraag van milieumedewerkers. Zij controleren de activiteit en zorgen ervoor dat de pluk paddenstoelen op de juiste wijze wordt uitgevoerd.

Beperkingen

Deze periode met veel regen is de ideale periode want vocht is een stimulator voor de groei van de boschampignons. Dit traditionele gebruik moet verenigbaar blijven met het natuurbehoud.
Er moet worden benadrukt dat paddenstoelen plukken in het Reserva Natural Especial van Las Palomas en in het Parque Natural de la Corona Forestal niet is toegestaan.
Er kan maximaal drie kilogram per dag worden geplukt en het is verboden om gereedschap te gebruiken dat de ondergrond omwoelt, zoals harken, sikkels of schoffels.

Mycologie

De champignons worden geoogst door ze net boven het grondoppervlak met een draaibeweging te plukken. Verzamel de paddenstoelen in een luchtige omgeving, zoals een rieten mand. Het vervoer in plastic zakken of containers is uitdrukkelijk verboden.
Vooraleer op jacht te gaan op paddenstoelen is het belangrijk je eerst te bekwamen in de leer van de mycologie. Dan kom je niet voor verrassingen te staan en kun je giftige en niet-giftige champignons duidelijk van elkaar onderscheiden. Bovengenoemde aanvraag kan HIER worden gericht.

Noot: paddestoelen mag in het Nederlands geschreven worden met of zonder tussen-n. Wij kozen voor paddestoel in de titel en paddenstoelen in de tekst.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. De enige correcte schrijfwijze is paddenstoel en dus niet paddestoel. Bedankt voor de steeds interessante artikels. Een trouwe lezer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img