donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsPAASDRUKTE IN LOS CRISTIANOS
spot_img

PAASDRUKTE IN LOS CRISTIANOS

Paasdrukte in Los Cristianos – Als Pasen nadert kondigt zich de Semana Semana voor de Canariërs aan als dé jaarlijks terugkerende periode waarop zij zich massaal gaan verplaatsen. Iedereen gaat gedurende deze week wel ergens naartoe en daardoor ontstaan de gevreesde files en verstoppen de wegen door het trechtereffect richting havens, toeristische regio’s en luchthavens, een jaarlijks terugkerend mobiliteitsprobleem.

Ruim 50.000 passagiers zullen tussen witte donderdag en paaszondag de haven van Los Cristianos gebruiken om zich naar een zustereiland te begeven en om terug te keren van de paasuitstap.

Verkeerspiek

De zuidelijke havenfaciliteit staat daardoor voor een van de hoogste verkeerspieken van het jaar. Het aantal verplaatsingen loopt in het verlengde paasweekend op – paasmaandag is een gewone werkdag – tot 27.000 personen en 7.000 voertuigen voor een enkele overtocht. Dat zijn ruim 50.000 passagiers en bijna 15.000 voertuigen die gebruik maken van de havenfaciliteiten in Los Cristianos.

La Gomera is populair

De haven van Los Cristianos bereidt zich voor om een van de hoogste verkeerspieken van het jaar te trotseren, aangezien in de Semana Santa – van donderdag tot en met zondag – zich ruim 50.000 passagiers en bijna 15.000 voertuigen door Arona’s deelgemeente zullen wringen. Van de drie westelijke zustereilanden is La Gomera de belangrijkste bestemming. La Palma en El Hierro blijven populaire bestemmingen maar liggen verder weg.

Vijf ferryboten zullen tijdens de paasweek de verbindingen verzorgen tussen Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro: de Benchijigua Express en Bencomo Express, van Fred. Olsen, en de Volcán de Teno, Volcán de Taburiente en Volcán de Tirajana, van Naviera Armas.

Speciale operatie

Zowel de Havenautoriteit als de Gemeente Arona zullen een speciale operatie opzetten om de paasdrukte in Los Cristianos te reguleren en verkeersopstoppingen te voorkomen. Hiervoor zal de aanwezigheid van agenten van de Havenpolitie binnen de faciliteiten en van de Lokale Politie buiten worden versterkt, belast met het regelen van het verkeer bij de rotonde bij de havenuitgang en in het parkeergebied van de La Habana Avenue en Espigón Street.

De eilandinstellingen en de eigen Havenautoriteit van Santa Cruz de Tenerife erkennen al jaren dat de voorzieningen die de haven van Los Cristianos biedt niet de beste zijn en benadrukken de toenemende druk die de haveninfrastructuur ondervindt door een opmerkelijke toename van reizen in de afgelopen decennia.

Werkgroep

De regionale minister van Openbare Werken, Wonen en Mobiliteit, Pablo Rodríguez, kondigde afgelopen woensdag in het Parlement van de Canarische Eilanden de oprichting aan van een werkgroep om voorstellen te analyseren en alternatieven te zoeken die de connectiviteit vanuit de haven van Los Cristianos verbeteren. Dit historisch probleem vormt reeds decennialang een obstakel voor de connectiviteit met de groene eilanden.

De eilandregering, het Cabildo de Tenerife, kondigde twee strategische acties aan om de mobiliteit in het gebied te verbeteren. Enerzijds een investering van 90 miljoen euro om de Avenida de Chayofita te ondertunnelen en anderzijds de bouw van een vervoersknooppunt en verbetering van de TF-655 weg die naar Los Cristianos leidt.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img