maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsOVERKAPPING VAN DE SNELWEG IN ADEJE
spot_img

OVERKAPPING VAN DE SNELWEG IN ADEJE

Zich verplaatsen op Tenerife verloopt niet altijd even vlot. Een parkeerplaatsje zoeken is soms een echt huzarenstukje en vergt veelal een vat vol geduld. Daarover schreven wij in het verleden een aantal artikels waarin de saturatie van het verkeer werd aangekaart en waarin wij hebben aangetoond dat er te veel voertuigen op Tenerife rondrijden in verhouding met het aantal kilometer berijdbare wegen en het aantal beschikbare parkeerplaatsen. De artikels luisteren naar de namen TE VEEL IS TE VEEL en 3.360 KILOMETER FILE en leggen gedetailleerd uit wat de verkeerssituatie is op Tenerife. 

Om soelaas te brengen aan het mobiliteitsprobleem zoekt de overheid naar structurele oplossingen voor alle locaties waar het verkeer begint vast te lopen. Voor het drukke zuiden en de nog drukker bereden snelweg TF-1 heeft het Canarische Ministerie voor Openbare Werken een aanbesteding uitgeschreven ter waarde van 107 miljoen euro. Daarmee moet het project van een valse tunnel of overkapping worden aangelegd op de TF-1 tussen Playa de Las Américas en Fañabé.

Doel

Het doel van dit project is de fysieke scheiding die is ontstaan door de TF-1 op het grondgebied in Adeje en Arona, te overkappen om een bovengrondse verkeersruimte te creëren. Daarop worden er dan nieuwe banen aangelegd met rijstroken voor motorvoertuigen en voor fietsers, groenvoorziening en vier rotondes om de twee toeristische zones ten noorden en ten zuiden van de snelweg opnieuw met elkaar te verbinden.

In het kader van deze werkzaamheden wordt de autosnelweg TF-1 met een valse tunnel ingegraven tussen Las Américas en Miraverde, waarvan het bovenste gedeelte wordt omgevormd tot een boulevard met vier rijvakken, fietspaden en de vier rotondes om het bovengronds verkeer beter te leiden tussen de toeristische zones ten noorden en ten zuiden van de snelweg in Playa de Las Américas, alsmede in de richting van Torviscas en Fañabé.

Zes rijstroken

De tunnel begint ter hoogte van het winkelcentrum Siam Mall en het politiebureau en eindigt net voor het winkelcentrum Gran Sur. Naast de overkapping omvat het project ook een uitbreiding van de verkeerscapaciteit van dit nieuwe ondergrondse gedeelte op de TF-1 van vier tot zes rijstroken. 

Het contract, waarin de uitwerking van het project en de werkzaamheden zijn samengebracht, geeft de bedrijven die inschrijven de vrijheid om de meest geschikte bouwoplossing te kiezen om de overkapping te realiseren, hetzij door de installatie van geprefabriceerde onderdelen, hetzij te werken met een sleuf of tussen damschermen.

Na de publicatie op het aanbestedingsplatform van de Europese Unie en in het Publicatieblad van de Europese Unie hebben bedrijven die zich willen inschrijven één maand de tijd om hun prijsoffertes in te dienen bij de overheid. Indien er zich geen er zich geen incidenten voordoen in de loop van de aanbestedingsprocedure kan het project toegewezen worden. Het contract, dat na ondertekening een looptijd heeft van 45 maanden, kan dan in het najaar worden gegund.

Foto: Gobierno de Canarias

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

DE TIJD VAN TOEN

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM SANTIAGO DEL TEIDE

ONWAARDIG IN DEZE TIJDEN

VISSEN IN TENERIFE

spot_img