vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsOVERHEID INVESTEERT IN HELIKOPTERS
spot_img

OVERHEID INVESTEERT IN HELIKOPTERS

Met de recente verwoestende natuurbranden in het achterhoofd heeft de overheid haar verantwoordelijkheid genomen inzake preventie, middelen en blusverrichtingen voor de nabije toekomst. Ze wil in de toekomst nog sneller en adequater tussenkomen ingeval er zich branden voordoen in natuur- en bosgebieden. 

De eilandregering, het Cabildo de Tenerife, keurt de uitbreiding van verschillende diensten van het Instituut voor Sociale en Gezondheidszorg (IASS) goed en reserveert 7,7 miljoen euro voor twee blushelikopters die zullen worden ingezet in de periode 2024-2028. 

Preventie en blussing

De ministerraad heeft het chartercontract toegekend aan het bedrijf Eliance Helicopter Global Services S.L. voor de levering van twee helikopters. Een helikopter wordt gehuurd gedurende 365 dagen per jaar en de andere voor 180 dagen per jaar. Het bedrijf voorziet tevens in het technisch ondersteunend personeel voor het bestrijden van bosbranden. De dienst zal worden verleend vanaf de luchthaven Tenerife Zuid.

De diensten die door de helikopters worden geleverd omvatten het blussen van branden met water, alleen of met specifieke brandvertragers en het vervoer van personeel en hun brandbestrijdingsapparatuur, zowel bij bosbranden als voor training en opleiding als voor verkennings- en bewakingsvluchten. Eliance Helicopter Global Services voorziet ook in het transport van personeel, uitrusting, systemen en alle vracht die nodig is, zowel bij preventieve opdrachten als bij de blusinterventies.

Opdrachten

De helikopters zullen worden gebruikt voor de training van het BRIFOR-personeel van het Cabildo, met name in het gebruik en de coördinatie van luchtmiddelen, en deelname aan bosbrandoefeningen. De helikopters geven ook advies en technische ondersteuning bij het blussen van bosbranden en zorgen voor de coördinatie vanuit de lucht. Daarbij zijn surveillance, verkenning, evaluatie, patrouillering, documentatie en situering van branden en verbrande gebieden, de voornaamste opdrachten. Ze kunnen ook in realtime foto- en videobeelden maken van alle gedetecteerde incidenten en deze doorsturen naar het coördinatiecentrum, Centro de Coordinación Operativa Insular (Cecopin).

De twee helikopters zullen ook ingezet worden om activiteiten te ondersteunen zoals bewaking en observatie van beschermde natuurgebieden, ondersteuning bij zoek- en reddingsoperaties, ondersteuningsvluchten en logistieke hulp voor noodsituaties in verband met de civiele bescherming en vrachtvluchten in verband met noodrespons of logistieke ondersteuning voor de behoeften van de publieke sector.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HOTEL ALLES INBEGREPEN

PROPER TOERISME

FIETSEN OP TENERIFE

spot_img