maandag, februari 26, 2024
HomeBlogOVERDAAD SCHAADT
spot_img

OVERDAAD SCHAADT

Overdaad schaadt

Mijn grootmoeder zei vroeger altijd dat te veel of te weinig van iets nooit goed is. Persoonlijk ben ik het daarmee eens. Waar ’te’ voor staat, is nooit goed, beweerde ze. Maar is het wel zo dat overdaad schaadt?

Neem bijvoorbeeld voedsel. Als je elke dag te veel eet dan ga je op de duur te veel wegen. Het omgekeerde daarentegen is dan ook niet goed want als je elke dag te weinig eet dan weeg je op de duur ook te weinig.

Het spreekwoord in de titel kan je natuurlijk ook toepassen op tal van andere zaken zoals geld, liefde of vrijheid. Ik hoor je nu denken dat te veel van al het voorgaande toch geen probleem kan zijn, maar ik denk dat te veel geld er uiteindelijk gaat voor zorgen dat je de waarde van bepaalde zaken of dingen gaat vergeten. Met geld kun je alles kopen wat je wilt, waardoor je interesse naar nieuwe dingen zal verminderen. Op de duur zal niets je nog gelukkig kunnen maken.

Te veel liefde, is dat mogelijk?

Hetzelfde is volgens mij van toepassing op de liefde. Het is fantastisch om jezelf geliefd te voelen, al is het maar door vrienden en familie. En het is al helemaal leuk om iemand speciaal in je leven te hebben die je liefheeft. Maar een overdaad aan liefde kan een heel verstikkend effect hebben en ervoor zorgen dat die liefde overgaat in aversie.

Vrijheid is iets waar veel mensen naar uitkijken. Ga maar eens na hoeveel mensen naar het einde van hun loopbaan verlangen naar hun pensioen zodat ze de vrijheid hebben om te doen wat ze leuk vinden. Een aangename hoeveelheid vrijheid is fantastisch zodat je dingen kan doen die je gelukkig maken. Te veel vrijheid kan ervoor zorgen dat je doelloos begint te leven. Je kunt jaren op wereldreis gaan en genieten van prachtige fauna en flora en van de fantastische mensen die je tegenkomt. Maar als je nooit een doel in je leven hebt behalve rondzwerven, dan ga je op de duur ook echt doelloos worden.

De juiste balans zoeken.

Zelf heb ik ook met vallen en opstaan moeten ontdekken dat overdaad schaadt op alle vlakken. Het leven voor mij is een voortdurende zoektocht naar die ultieme balans tussen werken en genieten. Tussen liefhebben en vrij zijn. Soms ook een balans tussen vettig en gezond eten of tussen feesten en genoeg slapen.

Zoek voor jezelf de juiste balans en veroordeel niemand anders want niet iedereen heeft dezelfde doelstellingen in zijn leven. Sommige mensen gaan graag en vaak op reis, anderen zijn gelukkiger als ze thuis in hun eigen tuintje kunnen zitten. Persoonlijk ben ik gelukkiger nu ik op Tenerife woon dan toen ik nog in België woonde, maar velen kiezen desondanks de Lage Landen.

De wereld is een smeltkroes van verschillende mensen met verschillende karakters en verlangens.

Als je op in het zuiden van Tenerife een beetje te veel van de zon hebt genoten, stap dan de auto in en rij naar het noorden of slenter door de prachtige laurierbossen en geniet van de verkoeling die je daar kan vinden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

  1. Jezelf gelukkig voelen is het allerbelangrijkste in de wereld. Eender waar of wanneer. Enjoy your life in Tenerife.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

LENTE OP HET EILAND

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

MADE IN TENERIFE

REISKORTINGEN

SUPERGEHEUGEN

spot_img