donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsOVERAL CONTROLES
spot_img

OVERAL CONTROLES

Naar jaarlijkse gewoonte komt er rond Pasen een volksverhuizing op gang op Tenerife. De exodus verplaatst zich van het noorden naar het zuiden omdat zonnig en warm weer het zuiden magnetiseert. Noordelingen verlaten massaal hun regio om zich over te geven aan de thermische zonnestraling die het zuiden rijk is.
Witte Donderdag is het startmoment bij uitstek van deze korte vakantieperiode die duurt tot paaszondag, want paasmaandag is geen feestdag, in tegenstelling tot de Lage Landen, en dan moet iedereen terug aan het werk.

De meest logische keuze om zich te verplaatsen is de auto of een variant op vier wielen waarin kan overnacht worden. De aanzet van deze ontspannende vierdaagse was dit jaar opvallend en daardoor ontstonden er files op de snelweg naar het zuiden. Dat is opmerkelijk omdat de regering opnieuw heeft aangedrongen om alle voorzorgsmaatregelen blijvend toe te passen en ondanks het feit dat de beperkingen voor de paasperiode werden verscherpt.

Zes dagen geleden heeft de regering de sluiting van de perimeter vastgelegd om te voorkomen dat er tussen de eilanden kan worden gereisd zonder negatieve coronatest.
Bovendien mogen niet meer dan vier personen samenkomen in openbare en in particuliere ruimten, zowel binnenshuis als buitenshuis, met uitzondering van samenwonenden.

Overal wordt er gecontroleerd op de mondmaskerdracht en op de veiligheidsafstand. De regel is eenvoudig te onthouden. Een afstand van anderhalve meter moet onderhouden worden tussen de verschillende bubbels en het mondmasker wordt overal opgezet, ook op het strand als je niet neerzit. Daarop wordt overal gecontroleerd door de verschillende politiediensten. In vele gevallen wordt er gesensibiliseerd, bij herhaling of bij weigering wordt er steeds een boete gegeven.

De buitengewone maatregelen blijven van kracht tot 9 april om middernacht.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

EEN KUS OP TENERIFE

LUCHTHAVEN IN HET NOORDEN

WAT HOORT WAAR THUIS?

spot_img