vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsOVERAL CONTROLES

OVERAL CONTROLES

Naar jaarlijkse gewoonte komt er rond Pasen een volksverhuizing op gang op Tenerife. De exodus verplaatst zich van het noorden naar het zuiden omdat zonnig en warm weer het zuiden magnetiseert. Noordelingen verlaten massaal hun regio om zich over te geven aan de thermische zonnestraling die het zuiden rijk is.
Witte Donderdag is het startmoment bij uitstek van deze korte vakantieperiode die duurt tot paaszondag, want paasmaandag is geen feestdag, in tegenstelling tot de Lage Landen, en dan moet iedereen terug aan het werk.

De meest logische keuze om zich te verplaatsen is de auto of een variant op vier wielen waarin kan overnacht worden. De aanzet van deze ontspannende vierdaagse was dit jaar opvallend en daardoor ontstonden er files op de snelweg naar het zuiden. Dat is opmerkelijk omdat de regering opnieuw heeft aangedrongen om alle voorzorgsmaatregelen blijvend toe te passen en ondanks het feit dat de beperkingen voor de paasperiode werden verscherpt.

Zes dagen geleden heeft de regering de sluiting van de perimeter vastgelegd om te voorkomen dat er tussen de eilanden kan worden gereisd zonder negatieve coronatest.
Bovendien mogen niet meer dan vier personen samenkomen in openbare en in particuliere ruimten, zowel binnenshuis als buitenshuis, met uitzondering van samenwonenden.

Overal wordt er gecontroleerd op de mondmaskerdracht en op de veiligheidsafstand. De regel is eenvoudig te onthouden. Een afstand van anderhalve meter moet onderhouden worden tussen de verschillende bubbels en het mondmasker wordt overal opgezet, ook op het strand als je niet neerzit. Daarop wordt overal gecontroleerd door de verschillende politiediensten. In vele gevallen wordt er gesensibiliseerd, bij herhaling of bij weigering wordt er steeds een boete gegeven.

De buitengewone maatregelen blijven van kracht tot 9 april om middernacht.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES