maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsORTHODOXE KERK IN LA CALETA ONAFGEWERKT
SEB LEESON LEGAL GROUP

ORTHODOXE KERK IN LA CALETA ONAFGEWERKT

De twintigduizend Orthodoxe Russen die, voor korte of langere duur in het zuiden van Tenerife verblijven, of er wonen, zullen nog even moeten wachten om erediensten bij te wonen in de nieuwe Russisch-Orthodoxe kerk die wordt gebouwd in La Caleta (Adeje).
Vanwege enkele problemen met de kwaliteit van de dakbedekking en door een impasse tussen het bouwbedrijf en de architect, worden de werkzaamheden in La Caleta de Adeje gedurende drie maanden stilgelegd.

De bouw begon in de zomer van 2019 en rond deze tijd van het jaar zouden de voorbereidingen voor de opening van de eerste orthodoxe kerk op de Canarische Eilanden theoretisch van start moeten gaan.
Dit wordt bevestigd door de Oekraïense Boris Portnykh, secretaris van de orthodoxe pastoor op Tenerife, Vasily Fedik. Een controverse tussen het bouwbedrijf en de architect van het bouwproject, over de kwaliteit van de dakmaterialen, heeft het werk drie maanden on hold geplaatst.

De kerk, waarvan het middenschip reeds is gebouwd is imposant en staat opvallend in het gehucht La Enramada, in La Caleta de Adeje. Dit wordt de trots van duizenden Slaven die het orthodoxe christendom beleven.
Hoewel niet iedereen noodzakelijkerwijs orthodox is, zou de kerk volgens Boris Portnykh de duizenden Russischtaligen die in het zuiden van Tenerife wonen, kunnen bedienen. Als de Russen, Oekraïners, Wit-Russen, Letten, Litouwers en Georgiërs zich verenigen, spreken we hier over meer dan tienduizend Orthodoxe zielen in de gemeenten Arona en Adeje, waarvan het merendeel zich beroepshalve bezighoudt in de horeca, immobiliën en toeristische excursies.

De secretaris van de parochiepriester Vasily Fedik verbergt niet dat een veel bewoners uit de voormalige landen van de Sovjet-Unie over een grote koopkracht beschikken en door de massale giften kan de bouw van de Orthodoxe tempel worden betaald.
Het gebouw is onderverdeeld in twee delen: het ene deel zal dienen als kerk en het andere als een sociaal-cultureel centrum, dat op zijn beurt zal worden omringd door tuin-en natuurgebied op een oppervlakte van ongeveer 2.400 vierkante meter.
Het ontwerp is van architect Jorge Mosquera Panyagua.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

METEOROLOGIE OP TENERIFE

GOFIO LEKKER EN GEZOND

FLITSPALEN OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP