zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsOPVANGCENTRA EN DIERENWELZIJN
spot_img

OPVANGCENTRA EN DIERENWELZIJN

De eilandregering, de Cabildo van Tenerife, voorziet dit jaar 1.234.190 euro voor verschillende acties in verband met dierenwelzijn. Een groot deel van het budget gaat naar de dierenasielen Tierra Blanca in Fasnia en Ravelo in El Sauzal. Met de budgetten zullen er werken worden uitgevoerd die de dierenopvangcentra moeten moderniseren en aanpassen aan de huidige normen.

De president van de eilandregering, Pedro Martín, heeft samen met het hoofd van de dierenbescherming, Javier Parrilla, de installaties van het dierenopvangcentrum Tierra Blanca bezocht. Hij verklaarde nadien dat het dierenwelzijn, inzake opvang en welzijn, gedurende de voorbije vier jaar er is op vooruitgegaan. Dierenbescherming is en blijft een zaak van de overheid en daarom moet er blijvend geïnvesteerd worden in de asiel- en opvangcentra op Tenerife. De subsidie anno 2023 is van een buitengewone grootte en moet de centra opsmukken.

Dierenkliniek

Zo wordt het dak van gebouw 1 in Fasnia binnen twee maanden vervangen. Het oude dak, waarin asbest is verwerkt wordt verwijderd en vervangen. Drie wandelterreinen (van ongeveer 300 vierkante meter elk) worden heraangelegd, zodat de honden zich veiliger kunnen bewegen en socialiseren, wat goed is voor de mentale en fysieke gezondheid van de viervoeters.

Dit jaar start ook het project voor de bouw van een zuiveringsinstallatie en een dierenkliniek in het opvangcentrum van Ravelo. Ook de aanleg van een pad en aanpassingswerken van de hokken en de ingang zijn gepland.

Dierenwelzijn

Pedro Martín wijst erop dat de opvangcentra, die beheerd worden door de overheid, het dierenwelzijn moeten bevorderen en zeker geen verzamelcentra zijn voor verweesde en verlaten honden.
De dieren moeten een waardig leven leiden, moeten kunnen spelen, met elkaar omgaan en bewegen, maar ze moeten ook de zorg en gezondheid krijgen die ze nodig hebben in afwachting van hun adoptie.

Tierra Blanca beschikt nu over een nieuw gebouw, ter waarde van bijna 450.000 euro. Daarnaast is de onmiddellijke omgeving opgeknapt, zijn er wandel- en bewegingsgebieden aangelegd en zijn er nieuwe veterinaire ruimten en voorzieningen voor het personeel van het opvangcentrum. Er worden ook bewustmakingsactiviteiten voor schoolkinderen georganiseerd.

In de opvangcentra wordt er voortdurend gewerkt en geïnvesteerd, waardoor de aandacht, het comfort en de verzorging van de opgevangen dieren worden verbeterd. Niettemin moet er steeds attent worden gereageerd bij de minste ruimte voor verbetering.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ALOË VERA

spot_img