vrijdag, juni 14, 2024
HomeBlogNieuwsOPNIEUW ILLEGALE VERBLIJVEN IN LAS GALLETAS
spot_img

OPNIEUW ILLEGALE VERBLIJVEN IN LAS GALLETAS

De kuststrook Los Enojados in Las Galletas was eerder het toneel van illegale verblijvers en werd onlangs schoongemaakt en ontdaan van alle materieel dat als bouwconstructie kon doorgaan, maar de wildgroei is opnieuw tot leven gekomen. Daarom zal het bevoegde ministerie der Kustgebieden opnieuw overgaan tot de ontruiming van deze beginnende nederzetting.

Het is de bedoeling dat de Guardia Civil, in opdracht Costas, andermaal overgaat tot de uitzetting van een tiental mensen die zich in het beschermde kustgebied hebben gevestigd. In 2018 werd deze locatie voor de eerste keer ontmanteld en daarbij werden er ruim vijftig krotten, hutten, aftandse campers en canvasverblijven verwijderd.

In een rapport staat dat er momenteel negen mensen in het gebied wonen. Het waren er voorheen wel twintig, maar sommigen hebben de kuststrook al verlaten vanwege de dreigende uitzetting.

De onderkomens zijn erbarmelijk om in te wonen. Het zijn meestal tijdelijke, onconventionele structuren opgetrokken uit canvas, tentzeilen en karton, zonder elektriciteit en watervoorziening.
Één van de bewoners gebruikt een zonnepaneel om zijn mobiele telefoon op te laden.

Ze halen hun drinkwater uit een kraan van de Rode Kruis-post in de omgeving en wassen zich onder de douches op het strand. De meeste verblijvers hebben geen enkele reden van bestaan en genieten van de faciliteiten van het Rode Kruis om te lunchen en/of te dineren.

In totaal gaat het over negen personen, vier vrouwen en vijf mannen. Acht van hen hebben geen alternatieve huisvesting. Een enkel persoon heeft de mogelijkheid om bij familie in te wonen.
Slechts één persoon ontvangt een overheidstoelage. Twee van hen werken illegaal en twee onder hen komen uit het buitenland, namelijk uit Argentinië en Senegal.
Een van de mensen verblijft op een privéterrein met toestemming van de eigenaar en kan daar blijven wonen.

Volgens een rapport van Cáritas is er in Arona geen enkele huisvestingsvoorziening, ondanks het feit dat het bisdom grond en gebouwen heeft afgestaan om onderdak te verschaffen aan daklozen, vergelijkbaar met hetgeen er in Granadilla bestaat.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img