woensdag, juni 29, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsOPMERKELIJKE NIEUWKOMER

OPMERKELIJKE NIEUWKOMER

De revival is compleet, de toeristische sector komt weer boven water door het aanzwellend toeristisch verkeer, zowel via de lucht als over het water.
Als we ons richten op het cruiseverkeer dan is er meteen een premiere te melden. Het spiksplinternieuwe en luxueuze cruiseschip Valiant Lady, eigendom van Richard Branson en gecharterd door Virgen Voyages komt deze maand voor de eerst naar Tenerife. 

De haven van Santa Cruz ontvangt de laatste tien dagen van maart 2022 een twintigtal cruiseschepen, waarbij donderdag 24 maart de drukste dag zal zijn. Volgens de commerciële dienst van de havenautoriteit van Santa Cruz de Tenerife ontvangt de haven vier cruisemastodonten, met name de Iona, MSC Splendida, Mein Schiff3 en World Voyager3. De twee laatstgenoemde cruiseschepen gaan in modus thuishavenoperaties, wat betekent dat hun passagiers hun zeereis op Tenerife beginnen en beëindigen. De vier zeemastodonten komen aan in gespreide slagorde tussen acht uur ’s morgens en vijf uur in de namiddag.

Drie cruiseschepen komen de dag nadien aan, namelijk Mein Schiff4, Europa2 en La Belle des Oceans waarvan de laatste twee kleinere cruiseschepen zijn.
Een bijzonder hoogtepunt is de aankomst van de MSC Seaside, op woensdag 30 maart waarbij de rederij een speciaal evenement organiseert ter gelegenheid van dit bezoek. 
Goed nieuws is dat MSC Cruises heeft aangekondigd dat de aanwezigheid in de haven van Santa Cruz de Tenerife wordt uitgebreid. De haven wordt de inschepingshaven voor de zeereizen van 12 dagen naar het Middellandse Zeegebied in het herfstseizoen 2022.

De Valiant Lady is het nieuwe cruiseschip van Richard Branson, Engels miljardair en ondernemer, bekend door het merk Virgin en de Virgin Group. Het schip zal Tenerife aandoen als eerste stop op de Canarische Eilanden en vervolgens doorreizen naar Barcelona, waar het zijn thuishaven zal hebben. Het schip, dat wordt gesponsord door Jennifer López, richt zich uitsluitend op volwassenentoerisme en vaart volgens concepten die duurzaamheid onderlijnen. Zo worden er geen buffetten gepresenteerd aan boord om voedselverspilling tegen te gaan.

Als alles verloopt zoals door de havenautoriteit is gepland, zullen er 360 cruiseschepen in 2022 aanmeren in de haven van Santa Cruz. Als we de gegevens opentrekken voor de volledige westelijke Canarische provincie, dan noteren wij een bezoek van 667 cruiseschepen, waaronder 171 in La Palma, 100 in San Sebastian de La Gomera, 30 in La Estaca (El Hierro) en 6 in Los Cristianos.

Foto: Virgin Voyages

Gegevens van de Valiant Lady zoals weergegeven op Cruisemapper

TERUG NAAR HOMEPAGE

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TAJINASTES

ONZE REDACTIONELE ETHIEK