zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsOPLOSSING GEZOCHT VOOR CAMPERTOERISME
spot_img

OPLOSSING GEZOCHT VOOR CAMPERTOERISME

Er is reeds heel wat inkt gevloeid over het campertoerisme op de Canarische Eilanden omdat er voor deze groeiende markt geen voorzieningen en infrastructuur bestaan. Er zijn op de archipel ruim 12.000 voertuigen ingeschreven als camper of motorhome, zonder rekening te houden met het toenemend aantal bestelwagens die partieel of gedeeltelijk kunnen omgebouwd worden om dezelfde functie te vervullen. 
Als het weekend zich aankondigt worden de rustige, idyllische en exotische plaatsjes snel ingepalmd door de vele huisjes op wielen.

Het Plataforma de Autocaravanas Autónoma (PACA) heeft een bijeenkomst georganiseerd in Garachico waar werd gedebatteerd over de vigerende wetgeving die deze toerismesector regelt. Coronaproof, want de vergadering vond plaats in open lucht en daarbij moesten de bubbel- en afstandsverplichtingen toegepast worden.
Er werd een lezing D. Jesus Gallardo Ramirez, jurist en voorzitter van de PACA, die de auteur is van het enige boek over het onderwerp ‘Wetgeving inzake caravans en kampeerauto’s – Normas, obligaciones y derechos’, een handleiding die door verschillende gemeenten, regionale besturen en zelfs op nationaal niveau wordt geraadpleegd.

Dit platform werd opgericht met als doel de situatie en de behoeften van het campertoerisme onder de betrokken instanties te verspreiden en advies te verlenen voor het aanleggen van servicepunten en parkeerplaatsen voor campers in de bevolkingscentra, alsmede de bewegwijzering en de regulering daarvan. De leden van Paca beschikken over de juiste knowhow en hebben ervaring en kennis die zij hebben opgedaan in de 650 servicelocaties voor campers op het Spaanse vasteland.

Op de Canarische Eilanden is er een gebrek aan staanplaatsen en aan lozingspunten. Het negatief gedrag bij de bevolking treft de sector, voor zover dat gemeentebesturen de vermeende klachten zonder overleg volgen en er daardoor ongegronde verbodsbepalingen ontstaan die mobilhomes moeten weren.

Het campertoerisme genereert een dagelijkse uitgave van 60 tot 102 euro per camper, gegevens die afkomstig zijn uit het Witboek over Caravanning, een lijvig document waaraan het Ministerie van Milieu, het Ministerie van Ontwikkeling, het Algemeen Secretariaat voor Toerisme en de Spaanse Federatie van Gemeenten en Provincies hebben aan meegewerkt.

PACA wijst op het economisch belang om dit nieuw type van toerismebeleving te bevorderen en dichter bij het stedelijk gebied te brengen. Campertoerisme is niet seizoensgebonden en is in volle groei, dat blijkt uit de cijfergegevens van DGT over het aantal registraties van campers en mobilhomes.

Tenslotte biedt PACA de mogelijkheid om op onbaatzuchtige wijze advies te verlenen aan de gemeentebesturen die zij reeds heeft bezocht met het oog op de eventuele opstelling van een gemeentelijke verordening, analoog aan de gemeenten op het vasteland.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

EINDE SEIZOEN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

DE TIJD VAN TOEN

GOFIO LEKKER EN GEZOND

spot_img