donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsOPGELET VOOR VALSE ADVOCATEN
spot_img

OPGELET VOOR VALSE ADVOCATEN

Niet alles op Tenerife is rozengeur en maneschijn, denk maar aan de brutale berovingen, aan krakers, aan de valselijke verkopen in winkels van eenzelfde strekking en aan bedrieglijke verkooppraktijken. Nu komt daar nog een categorie bij, en niet in het minst van een discipline waarvan wij het nooit hadden verwacht. 

In het zuiden van Tenerife is het aantal klachten over professionele juridische bijstand bij transacties van onroerend goed, immigratieprocedures en erfenissen gevoelig toegenomen. De meeste slachtoffers zijn buitenlanders die in het zuiden van Tenerife wonen. Er is er een alarmerende toename van het aantal nepadvocaten vast gesteld, vooral in de branche immobiliën. 

Pseudo-advocaten

De Orde van advocaten van Santa Cruz de Tenerife waarschuwt voor een alarmerende toename van juridische beroepsinmenging in het zuiden van het eiland in de afgelopen maanden. De klachten zijn legio en gaan allen over pseudo-advocaten die hun diensten aanbieden bij transacties van onroerend goed, immigratieprocedures, erfeniszaken en aansprakelijkheidsclaims. Deze illegale praktijken, die valselijk worden uitgevoerd door ongeschoolde en technisch onbekwame mensen, die over geen enkele academische kwalificatie beschikken, veroorzaken een opmerkelijke sociale impact.

Onwettige praktijken

De nepadvocaten treden op onder het mom van wettigheid, vertegenwoordigen een entiteit of een individu en bieden hun diensten aan als juridisch adviseur of manager. In de meeste gevallen maken zij gebruik van de kwetsbaarheid van hun cliënten door hun gebrek aan de Spaanse taal. 
De meeste klachten die de Orde van Advocaten over deze onregelmatige praktijken heeft ontvangen, hebben betrekking op burgers van verschillende nationaliteiten in het zuiden van Tenerife. 

Erkenning en herkenning

Het Canarisch gerecht ontvangt de meeste klachten over de aankoop en verkoop van huizen en flats, en over de verwerking van documenten voor buitenlanders. De woordvoerder van het hooggerechtshof herinnert eraan dat voor het uitoefenen van een juridisch beroep, er een rechtendiploma moet worden behaald, een staatsexamen moet worden afgelegd en de raadsman in kwestie moet ingeschreven zijn bij een beroepsvereniging van advocaten in Spanje. 
In geval van twijfel kan steeds de website Consejo General de la Abogacía Española – de Algemene Raad van Spaanse Advocaten – geraadpleegd worden, waar een overzicht is te vinden van alle praktiserende advocaten in Spanje.

Valse logo’s

Sommige nepadvocaturen op internet worden aangeprezen als juridisch en fiscaal advies bij de aan- en verkoop van huizen en erfenissen, of als onafhankelijke advocatenkantoren waarbij zij beweren samen te werken met de overheidsinstanties om de best mogelijke dienstverlening te garanderen. Ze gebruiken vaak logo’s van verschillende officiële instanties , waaronder deze van de regering van de Canarische Eilanden en van de belastingdienst. 

Zware straffen

Deskundigen wijzen erop dat het delict een bijzondere betekenis krijgt en onderstrepen de gevaarlijkheid van deze praktijk, aangezien het beschermde juridisch vermogen op het spel staat. Artikel 403.2 van het strafwetboek voorziet in gevangenisstraffen van zes maanden tot twee jaar. De orde van advocaten heeft verschillende campagnes gevoerd om het publiek bewust te maken van de noodzaak om een beroep te doen op advocaten die lid zijn van de Orde der Advocaten om aldus de rechten, en de belangen cliënten te verzekeren.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

CARRERA POR LA VIDA

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img