zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsOPERATIEZALEN OPEN NA 30 JAAR
spot_img

OPERATIEZALEN OPEN NA 30 JAAR

Na meer dan drie decennia bouwen aan het ziekenhuis Hospital del Sur – El Mojón zijn de eerste chirurgische ingrepen verricht bij patiënten met oogheelkundige problemen. Tot dusver kon het ziekenhuis geen ziekenhuis genoemd worden omdat er geen chirurgische ingrepen konden worden uitgevoerd.
Het Hospital del Sur, dat boven de snelweg TF-1 en ter hoogte van Los Cristianos werd gebouwd, is zowat tot stand gekomen in stukken en beetjes. Elke keer er budgetten konden worden vrijgemaakt werd een stukje bijgebouwd.
Maar nu is het een volwaardige klinische zorginstelling. Gisteren werden eindelijk de eerste twee operatiekamers vrijgegeven voor minimaal invasieve ingrepen.

De opname van ambulante chirurgie in het zorgpakket, waar de regio al jaren om vraagt, betekent een kwaliteitssprong voor het ziekenhuis. El Mojón heeft een referentiepopulatie van meer dan 200.000 inwoners uit de gemeenten Arona, Adeje, Granadilla, Guía de Isora, San Miguel, Santiago del Teide en Vilaflor.
Het nieuwe ziekenhuis is welkom, vooral voor patiënten die zich vroeger naar La Candelaria in Santa Cruz moesten begeven.

Naast de operatiezalen zijn de lokalen voor de pre-anesthesie, de administratie, de apotheek en de wachtkamers met informatieschermen ingericht.
De volgende stap is de uitbreiding van het chirurgisch programma met specialisaties zoals gynaecologie en traumatologie die in mei operatief zullen zijn.

Het Hospital del Sur beschikt over 116 bedden en het zorgenpakket omvat ambulante consultaties voor medische en chirurgische specialismen, telegeneeskunde, tests voor diagnose en monitoring van pathologieën in verschillende specialismen, endoscopie van het spijsverteringsstelsel, polyvalent dagziekenhuis, spoeddienst, radiologieruimte, revalidatiedienst, fysiotherapie, spraaktherapie en ergotherapie. Het heeft ook een laboratorium, een apotheek en een revalidatiezaal.

In 2020 heeft het Hospital del Sur 45.687 spoedgevallen behandeld, 111.588 consultaties uitgevoerd en zijn er ruim 1.000 opnames geweest. Volgens gegevens van Canarische overheid werden in het kader van deze activiteiten 1.573.487 analyses, 53.000 echografieën, 5.441 CT-scans en 1.924 MRI-scans uitgevoerd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

GOEDE RESTAURANTS

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

IMPOSANT ZANDSTRAND

DOLFIJNEN EN GRIENDEN

VISSOORTEN ROND TENERIFE

spot_img