zondag, april 11, 2021
Home Blog OPEN DICHT OPEN

OPEN DICHT OPEN

De Barranco del Infierno heeft een heel bewogen geschiedenis achter de rug en leek een tijdlang wel behekst, maar nu is het een pareltje voor wandelaars.
Het mooie wandelpad was de laatste decennia meer gesloten dan open. Verschillende ongevallen hebben gezorgd voor een wankele uitbating en een labiel bestaan. Nochtans stond de barranco in het verleden, op nummer drie van de meeste bezochte plaatsen in Tenerife, na het Nacional Parque Las Cañadas en Masca.

Het begon al in 2007, na een dodelijk ongeval, toen werd het domein voor de eerste keer gesloten. Er moesten dringend veiligheidswerken worden uitgevoerd, maar dat duurde een tijdje. Ondertussen omzeilde menig toerist het toegangsverbod en ging illegaal op stap in buitengewone én gevaarlijke omstandigheden. De reden dat het zolang duurde was een volledige renovatie van het gebied en de complexe procedure om tot een concessionaris te komen. Uiteindelijk werd de concessie uitgegeven aan Falinia, die zes jaar lang zou instaan voor de uitbating, de veiligheid en het onderhoud, met mogelijkheid van twee verlengingen van zes jaar.

Op 6 mei 2015 heropende uiteindelijk de mooie site Barranco del Infierno maar vijf maand na deze opening liep het opnieuw verkeerd. Er werd er een Duitse toeriste op het wandelpad gedood door een neervallende steenbrok. De hele handel werd opnieuw gesloten om veiligheidsredenen.

Op 15 februari 2016 begint de ‘hellekloof’ andermaal aan een nieuw leven, andermaal na een grondige controle en na een intense beveiligingsoperatie van dit wandelpad.
Alle partijen, de regering, de gemeente Adeje en de uitbater hebben een charter ondertekend waarin de veiligheid van dit wandeltraject wordt gegarandeerd.
Er zullen dagelijkse visuele controles zijn en onderhoudswerken in functie van de veiligheid zullen zonder dralen worden uitgevoerd. Ook snoeiwerken moeten zorgen voor een vrije en ongehinderde doorgang.
Bovendien zullen de veiligheidsmaatregelen nog aangescherpt worden en variabel worden toegepast afhankelijk van elk weertype.

Het maximaal aantal bezoekers per dag wordt behouden, vandaar dat een reservering via de website aan te bevelen is. Slechts 300 personen kunnen zich dagelijks toegang verschaffen tot het beschermd natuurdomein.
Je sluit je aan bij een geleide wandeling van maandag tot vrijdag om 09.30 uur of je gaat als vrije wandelaar. In ieder geval is dit de ideale locatie om aan gezonde ontspanning te doen en vooral om te genieten van de fauna en de flora.


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!


close


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!

Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

- Reclame -

COLUMN GUY

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

BORGEN BRENGEN ZORGEN

KLEINE POTJES

- Reclame -

WEETJES

ZES HELDEN

DAGLICHT OP TENERIFE

ALOË VERA