woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogNieuwsOP DE GOEDE WEG
SEB LEESON LEGAL GROUP

OP DE GOEDE WEG

Het bruto binnenlands product (BBP) van de Canarische Eilanden is in 2021 met 6,1% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl de stijging op nationaal niveau 5% bedroeg. De voorlopige rekeningen van het afgelopen jaar aangevuld met gegevens van het vierde kwartaal werden zopas gepubliceerd door het Instituto Canario de Estadística (Istac) – het Instituut voor de Statistiek van de Canarische Eilanden.

De vicepresident van de Canarische Eilanden en Minister van Financiën, Begroting en Europese Zaken, Román Rodríguez, heeft het verslag zeer positief onthaald, omdat het rapport de belangrijke reactivering van de economische sectoren op de Canarische archipel bevestigt. Vooral het vierde kwartaal van 2021 kan zich buigen over voortreffelijke cijfers, met 9,7% tegen 5,2% nationaal, wat aangeeft dat er zich een herstel aanbiedt in de periode waarin het coronavirus minder heftig te keer gaat.

Een aanzienlijke daling van de werkloosheid en een opmerkelijke stijging van het aantal aansluitingen bij de sociale zekerheid duiden op een arbeidsmarkt die dynamischer wordt, waardoor de belastinginkomsten verbeteren, een onweerlegbaar bewijs dat de Canarische economie weer op gang komt.

Het beste kwartaal in 2021 was het tweede, toen kende de Canarische economie een groei van 26,2% tegen 17,7% op nationaal niveau. Het groeitempo vertraagde in het derde kwartaal, met een stijging van 7,6% – 3,4% op nationaal niveau – en trok in het laatste kwartaal weer aan tot 9,7%.
De dienstensector springt er in dit deel uit met een stijging van 11,5%, gevolgd door de landbouw (4,5%) en de industrie (4,0%), terwijl de bouw met 1,5% is gedaald.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WAT KOST EEN BOETE?

EINDE SEIZOEN

POPPENMUSEUM ARTLANDYA

SEB LEESON LEGAL GROUP