vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsONZE PLATFORMEN
spot_img

ONZE PLATFORMEN

Je bent voor of tegen regeltjes, dit is een eigen visie, je kiest zelf tussen slordig en onoverzichtelijk of voor mooi en netjes geregeld.
Reglementen in een vereniging worden meestal opgesteld om de structuur, werking en gedragsnormen binnen de vereniging te reguleren. Ze dienen als een set van richtlijnen en regels waaraan de leden en het bestuur zich moeten houden. Ik probeer het uit te leggen met een voorbeeld.

Iemand die lid wordt van een dartsclub moet het huisreglement van de club tekenen en daar staat gegarandeerd in gestipuleerd dat de pijltjes niet mogen gericht worden naar medemensen, wel naar het dartbord. Logisch, maar het staat toch duidelijk in de regelgeving van je nieuwe club. En daarmee moet je je akkoord verklaren.

Facebookgroep

Om een aantrekkelijke en net omlijnde Facebooksite te verkrijgen zijn er ook spelregels nodig die het geheel in een charter omschrijven. Heel belangrijk als je weet dat meer dan 33.000 personen lid zijn van onze Facebookgroep. Als je lid wordt ga je akkoord met de gedragslijnen. Dit kun je reeds lezen in de beschrijving van de Facebookgroep alvorens je lid wordt.

We hebben deze aanbevelingen en regeltjes hieronder neergepend in een schrijvend en leesbaar geheel, probeer deze ook toe te passen, dan wordt dit forum een schitterend pareltje waarvan je steeds weer kan genieten.

Tips

De voertaal van onze Facebookgroep is Nederlands. Iedereen kan lid worden, je moet vooral geen vriend zijn met de beheerder(s) of de moderatoren.

Als je wil antwoorden of reageren op een post doe je dat best eronder, zo blijven deze gegevens samen en gerelateerd onder eenzelfde topic staan. Lees ook eerst alle eerdere geposte reacties in de opengeklapte lijst, zo kom je ook alles te weten.

Bij het posten van een foto maak je deze aantrekkelijker door er minstens de locatie of een kleine bindtekst aan toe te voegen. Alleenstaande foto’s bezitten geen informatieve meerwaarde.

Wees hoffelijk

Hoffelijkheid is en blijft een belangrijk gegeven. De topics of reacties die niet aan de regels van fatsoen voldoen worden onmiddellijk en zonder commentaar verwijderd.
Op iedere vraag wordt steeds een fatsoenlijk antwoord verwacht. Kun je dat niet, dan reageer beter niet.

Een topic waarin mensen persoonlijk aangevallen worden op hun doen en laten hoort thuis in de privésfeer en niet op een sociaal medium. Daarom zal iedere soortgelijke post onmiddellijk verwijderd worden. Ook denigrerende, kwetsende en verwijtende opmerkingen worden zonder verwittigen verwijderd.

Geen reclame toegelaten

Topics met politieke, religieuze of racistische inhoud worden niet aanvaard en zullen derhalve ook verwijderd worden. Alle acties die indruisen tegen nationale en internationale wetgevingen zullen aan de overheid overgemaakt worden. Voorbeelden daarvan zijn bedreiging, afpersing, chantage, promoten van geweld, terrorisme en terreurverheerlijking.
Uiteraard worden deze personen uit de groep gezet en over de ganse lijn geblokkeerd.

Vermijd het plaatsen, delen of kopiëren van anderstalige berichten omdat niet iedereen Engels en (vooral) Spaans begrijpt en plaats enkel relevante, gerelateerde en vooral Nederlandse teksten en commentaren over Tenerife.

Reclame maken is niet toegelaten, uitgezonderd met specifieke toelating van de beheerder.

Verwijzingen, aanbod en links, rechtstreeks of onrechtstreeks, van en naar vastgoedgerelateerde topics is niet toegelaten.

Vervelend

Gebruik steeds de zoekfunctie om een artikel, een topic of een onderwerp terug te vinden vooraleer je een vraag stelt, in 80% van de gevallen werd jouw vraag reeds meermaals beantwoord in een vorige topic.

Plaats geen grote stickers of emoticons. Aan dansende poppemiekes, wuivende beren, dikke duimen en saaie gifs hebben wij geen boodschap. Zij nemen veel plaats in beslag, ze zijn onpersoonlijk, zijn vooral vervelend en brengen geen meerwaarde. 
Vermijd ook begroetingen en bedankingen voor aanvaarding.

Om diverse redenen zullen de beheerders en moderatoren niet meer antwoorden op vragen die hen persoonlijk worden gesteld. Zet je vraag onmiddellijk op het forum, je krijgt er beslist een antwoord op.

Geen hoofdletters, graag!

Alle posts en bijlagen die onzichtbaar in een topic of in een reactie verschijnen en door de beheerders en moderatoren niet gezien worden, worden verwijderd. 

Om ons te behoeden tegen valse profielen die ons forum kunnen beschadigen worden recent aangemaakte profielen met een ontransparante levenslijn niet goedgekeurd.

We hebben net zo’n hekel aan spam als u. Spam is vervelend en moeilijk te weren. Wanneer een klacht binnenkomt over spamgedrag, wordt de spammer uit de groep gezet. Hetzelfde geldt voor phishing en malware.

Op deze manier houden wij de Facebookgroep netjes en overzichtelijk, relevant en vooral informatief. En daar gaat het om!
Oh ja …!! Als je een vraag stelt of een reactie schrijft, doe dat dan met kleine lettertjes want hoofdletters doen te schreeuwerig en dat is dan weeral onbeleefd.
Zo maken wij het mooie eiland nog mooier.

Onze internetplatformen

Website: www.tenerifeconnect.be

Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/Tenerifenederlands

Facebookpagina: https://www.facebook.com/TenerifeConnectInfo

Nieuwspagina: https://www.facebook.com/TenerifeNieuws

Twitter: https://twitter.com/TenerifeGids

Instagram: https://www.instagram.com/connect.info

Telegram: https://t.me/tenerifenieuws

Mastodon: https://mastodon-belgium.be/@guydevos

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MEER DAN 26.000 LEDEN

ALOË VERA

spot_img