donderdag, november 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsONZE NIEUWJAARSWENS

ONZE NIEUWJAARSWENS

Het oude jaar is dood, leve het nieuwe jaar. 
Wij wensen elkaar allemaal een ‘gelukkig’ nieuwjaar en dat menen we. Met geluk bedoelen we ‘gezond’, want dat gegeven staat bovenaan het leven.
Vanaf Tenerife kleuren onze wensen een beetje meer zon en zachtere temperaturen, maar dat is ook alles. De wensen op zich blijven welgemeend.

We laten het vervloekte coronajaar achter ons, zonder diegenen te vergeten die ons verlieten, zonder de superkrachten te vergeten van diegenen die in de zorg- en veiligheidssectoren werken. Zonder de mensen te vergeten die zich hebben ingespannen om het verdomde COVID-19-virus te weren en daarom alle regeltjes netjes hebben gevolgd.
 
2021 brengt ons moed en ook wel een beetje vreugde, want de vaccinatiemiddelen komen eraan. Langzaam maar zeker worden de meest kwetsbare mensen ingeënt, daarna is het de beurt aan iedereen.
Het nieuwe jaar opent de deuren naar het oude normaal, de weg is nog lang, maar we komen er wel.

Op Tenerife worden vandaag en de volgende dagen de wens ‘Feliz y próspero año nuevo’ uitgesproken. Ook in de gezinnen waar geen overschot is aan middelen, ook bij de armen en minder bedeelden die het grootste slachtoffer zijn van een enge coronacrisis.
Een crisis die hard heeft toegeslagen in de toerismesector. Als je weet dat 80% van alle omzet door de vakantiegangers wordt gegenereerd en als je weet dat er slechts een handjevol toeristen op het eiland aanwezig is, dan is de rekening snel gemaakt.
Zo goed als geen omzet en een torenhoge werkloosheid bepalen het leven op een zonnig en subtropisch eiland. 

Het doet niet alleen vreemd aan, het is bovendien eng om naar een verlaten eiland te kijken. De samenleving gaat gebukt onder regels en reglementen. De avondklok, beperkingen van mensen en oppervlakte, coronatests en vooral het op afstand houden van familie en vrienden wegen zwaar op de Tinerfeños.

Maar laat je niet glijden in een spiraal van negativisme, nu komt het moment om sterk te zijn, om door te bijten. We hebben SARS-CoV-2 bij het nekvel.
We zullen het nieuwe jaar laten zien dat we allemaal een vuist maken en dat is het signaal dat we op zoek gaan naar het oude normaal. Sterkte allemaal.

Het team van Tenerife Connect wenst u een gelukkig en gezond nieuw jaar en hoopt u snel terug te zien op Tenerife!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES