dinsdag, december 6, 2022
spot_img
HomeBlogWeetjesONZE FACEBOOKDINGES

ONZE FACEBOOKDINGES

Wat maïzena is voor een saus is Facebook voor gelijkgestemden: het sociale bindmiddel bij uitstek. Je bent voor of tegen sociale media; tegenstanders menen dat je je privéleven niet openbaar moet maken, voorstanders daarentegen gaan er van uit dat het sociale leven belangrijk is en het leven erdoor een boost krijgt. Wij laten in het midden wat de goeie keuze is.

Een ding is zeker, de Tenerife-gerelateerde Facebookdinges trekken gelijkgestemde mensen naar het eiland. Zowaar niet altijd fysiek, ook viraal, want zeg zelf, je kunt er niet steeds naar toe wanneer je er zin in hebt. Dus gaan we ons bevredigen op Facebook en worden we lid van een of meerdere groepen en zoeken we soelaas op Facebookpagina’s die het maar over één ding hebben; dat wondermooie en verslavende eiland Tenerife. Hoe meer info, hoe beter.

Een Facebookgroep voor mensen met het Tenerifevirus, hoe begin je daaraan? Ik ga uit van de veronderstelling dat jij de vraag persoonlijk aan mij stelt, dan kan ik antwoorden vanuit de nieren, het hart en het verstand.

Zoals bij vele dingen is er ook hier een oorzaak en een aanleiding.
Als je reeds lange tijd op Tenerife verblijft, dan gaan de mensen ervan uit dat je toch wel een en ander weet over het eiland en dan worden er allerhande vragen op je afgevuurd. En met de wetenschap dat een antwoord geven aan een enkele persoon evenveel energie vreet als datzelfde antwoord geven aan een aantal mensen, onderzoek je de mogelijkheid om je kennis en ervaring te delen via sociale media. Dat was de oorzaak.De aanleiding lag in het feit dat ik medio 2013, om een of andere duistere reden, verbannen werd uit een gelijkaardige Facebookgroep en verweesd achterbleef met een gigantisch archief aan informatie. Deze informatie wilde ik delen met gelijkgezinden. Er is ook zoiets als ‘wat je zelf doet, doe je beter’ en op 29 augustus 2013 start ik een Facebookgroep met de naam ‘Tenerife voor Nederlandstaligen’.

In het begin is het wat zoeken: je post nu en dan een foto, je schrijft een klein artikeltje, je reageert subtiel op een gestelde vraag en dat is het ongeveer. Eén ding weet je zeker; alles wat hier verschijnt moet en zal betrekking hebben op Tenerife en met dat doel voor ogen zet je je aan het werk.

Maar de groep groeit: op 10/12/2013 verwelkomen wij ons 500ste lid, op 21/01/2014 het zeshonderdste en na 6 maanden heb je ruim 700 leden. Op 29 augustus 2014 vieren we samen met 3.300 leden onze eerste verjaardag. Het tweede jaar doen we hetzelfde met 6.300 leden en na drie volle jaren staat de ledenteller op 8.500. Na vier jaar tellen we meer dan 16.000 leden, op onze vijfde verjaardag staat de teller op bijna 23.000 leden. Op 29 augustus 2019 is onze groep gegroeid tot ruim 25.000 leden en op vandaag treden er gemiddeld per dag een tiental nieuwe leden toe. Uiteraard zijn we fier met met de subtitel ‘De grootste Nederlandstalige Tenerife-familie’

Het gaat snel, maar hoe ga je daarmee om? Als beheerder groei ik redactioneel mee met het aantal leden, je leert begrijpen wat de leden willen lezen en zien, en vooral, je zit veel langer aan je computer dan voorheen. Niet alleen de FB-groepen vragen concentratie, ook de FB-pagina Tenerife Info en het redactiewerk bij ons TNT-boekske en de TNT-app nemen veel tijd, aandacht en inspanning in beslag. Zonder rekening te houden met de talrijke columns en artikels die verschijnen op de blog van Tenerife Connect en het publiceren van weerberichten, indien het weer afwijkt van de normale langjarige weergegevens.

De Facebookgroep draait op volle snelheid en doet wat het opgedragen kreeg: ‘Tenerife voor Nederlandstaligen’ informeert en verwerkt maandelijks tot 60.000 posts en reacties. De Facebookpagina ‘Tenerife Info’ daarentegen zet dagdagelijks de waarnemingen en efemeriden, een link naar een nieuwsartikel, een column of actualiteit van het eiland en heeft bijna 9.000 volgers.
Opdracht geslaagd

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

ONBEWOOND EILAND

IK KOM ERAAN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

APP ALERTCOPS

MEER WETEN OVER ARONA