vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesONZE FACEBOOKDINGES

ONZE FACEBOOKDINGES

Wat maïzena is voor een saus, is Facebook voor gelijkgestemden: het sociale bindmiddel bij uitstek. Je bent voor of tegen sociale media. Tegenstanders menen dat je je privéleven niet te kijk moet zetten, voorstanders daarentegen gaan er van uit dat het sociale leven belangrijk is en het leven daardoor een boost krijgt. Wij laten in het midden wat de goeie keuze is.

Een ding is zeker, de Tenerife-gerelateerde Facebookdinges trekken gelijkgestemde mensen naar het eiland. Zowaar niet altijd fysiek, ook viraal, want zeg zelf, je kunt er niet steeds naar toe wanneer je er zin in hebt. Dus gaan we ons bevredigen op Facebook en worden we lid van een of meerdere groepen en zoeken we soelaas in Facebookgroepen en op Facebookpagina’s die het maar over één ding hebben; dat wondermooie en verslavende eiland Tenerife. Hoe meer info, hoe beter.

Een Facebookgroep voor mensen met het Tenerifevirus, hoe begin je daaraan? Ik ga uit van de veronderstelling dat jij de vraag persoonlijk aan mij stelt, dan kan ik antwoorden vanuit de nieren, het hart en het verstand. Ben je ook besmet met het Tenerifitis?

Oorzaak en aanleiding

Als je reeds lange tijd op Tenerife verblijft, dan gaan de mensen ervan uit dat je toch wel een en ander weet over het eiland en dan worden er allerhande vragen op je afgevuurd. En met de wetenschap dat een antwoord geven aan een enkele persoon evenveel energie vreet als datzelfde antwoord gelijktijdig geven aan een aantal mensen, onderzoek je de mogelijkheid om je kennis en ervaring te delen via sociale media. Dat was de oorzaak.
De aanleiding lag in het feit dat ik medio 2013, om een of andere duistere reden, verbannen werd uit een gelijkaardige Facebookgroep en verweesd achterbleef met een gigantisch archief aan informatie. Deze informatie wilde ik delen met gelijkgezinden. Er is ook zoiets als ‘wat je zelf doet, doe je beter’ en op 29 augustus 2013 start ik een Facebookgroep met de naam ‘Tenerife voor Nederlandstaligen’.

In het begin is het wat zoeken: je post nu en dan een foto, je schrijft een klein artikeltje, je reageert subtiel op een gestelde vraag en dat is het ongeveer. Eén ding weet je zeker; alles wat hier verschijnt moet en zal betrekking hebben op Tenerife en met dat doel voor ogen zet je je aan het werk.

Facebookgroep groeit zienderogen

Maar de groep groeit: op 10/12/2013 verwelkomen wij ons 500ste lid, op 21/01/2014 het zeshonderdste en na 6 maanden heb je ruim 700 leden. Op 29 augustus 2014 vieren we samen met 3.300 leden onze eerste verjaardag. Het tweede jaar doen we hetzelfde met 6.300 leden en na drie volle jaren staat de ledenteller op 8.500. Na vier jaar tellen we meer dan 16.000 leden, op onze vijfde verjaardag staat de teller op bijna 23.000 leden. Op 29 augustus 2019 is onze groep gegroeid tot ruim 25.000 leden en op dezelfde dag in 2022 staan er 32.000 gelijkgezinden die allen in dezelfde richting kijken. Deze maand (januari 2023) overschrijden wij 33.000 en uiteraard zijn we fier met met de subtitel ‘De grootste Nederlandstalige Tenerife-familie’.

Tenerife Connect

Omdat een sociaal medium waaraan veel mensen deelnemen zeer actief is en daardoor de berichten, de informatie en de aangesneden onderwerpen snel een donkere diepte bereiken en amper teug op te vissen zijn, wordt er naar een oplossing gezocht. Wij zoeken een platform waarop alle informatie waarover wij beschikken kan gepubliceerd worden en waarop onze lezers zoekopdrachten vrij eenvoudig kunnen uitvoeren. De oplossing is de
website Tenerife Connect. Daarmee en met de reeds 2.500 gepubliceerde artikels verbinden wij Tenerife met onze taalgenoten, overal ter wereld.
Elk bedrijf dat zichzelf respecteert heeft een Facebookpagina, wij uiteraard ook. Op dit moment volgen 10.712 mensen dit platform, vrij van alle commentaar, de aankondigingen op Tenerife Connect Info.

Onze platformen

Tenerife voor Nederlandstaligen is een Facebookgroep met bijna 33.000 leden.
Tenerife Connect Info is onze bedrijfspagina en heeft meer dan 10.000 volgers.
Tenerife Connect is onze website met ruim 1.600.000 bezoeken per jaar.
Tenerife Magazine is onze nieuwsbrief die elke twee weken verstuurd wordt naar duizenden geïnteresseerde Tenerifefanaten die zich vooraf hebben ingeschreven. Dat kan HIER.

We zijn uiteraard ook actief op Twitter, Instagram en op de minder evidente kanalen Telegram en Mastodon. Wij bereiken aldus ettelijke duizenden geïnteresseerde lezers per dag die allen een link hebben met Tenerife.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

VACCINATIE TEGEN RODDELS

OSCILLEREND TOERISME

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES