zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsONWETTIGE BEZETTING IN LOS CRISTIANOS
spot_img

ONWETTIGE BEZETTING IN LOS CRISTIANOS

Op Tenerife leven er ruim 1.800 mensen op straat in kartonnen dozen, onder zeilen, in grotten en in sloppenwijken. Dit zijn mensen die zich een onderkomen verschaffen onder rudimentair beschuttingsmateriaal en zich niets aantrekken van alles wat rondom zich gebeurt. Dit zijn over het algemeen arme sukkelaars die zich geen beter onderkomen kunnen permitteren. Deze onwettige bezetting in Los Cristianos wordt door buurtbewoners afgekeurd.

De onderkomens waarin daklozen leven zijn meestal erbarmelijk om in te wonen en zijn meestal tijdelijke, onconventionele structuren opgetrokken uit canvas, tentzeilen en karton, zonder enige vorm van elektriciteits- en watervoorziening. Bewoners van Los Cristianos eisen dringend actie om een oplossing te vinden voor het inpalmen van privaat grond om er te verblijven en het gebrek aan netheid en hygiëne die er daardoor ontstaat. Eerder beschreven wij in ons artikel OOK DIT IS TENERIFE dergelijke toestanden in Adeje.

Grondeigenaar is een hotelketen 

Bewoners van de Avenida Juan Carlos I in Los Cristianos uiten hun angst en bezorgdheid over een probleem dat hun levenskwaliteit ernstig aantast. De bewoners van de edificios El Rincón, Parque Tropical, Paloma Beach en Playa Graciosa, hebben de situatie van verloedering, ongezondheid en gevaar aan de kaak gesteld waarmee ze worden geconfronteerd. De grond die de bezetters inpalmen is eigendom van een hotelketen. Het gebied verandert zienderogend in een onvervaste sloppenwijk en blijft bovendien uitbreiden door gelukzoekers die deze levensstijl willen of moeten leiden.

Ontlasting in open lucht

Reeds een aantal jaar verheffen bewoners hun stem om deze zorgwekkende situatie aan de kaak te stellen. Hun verzoeken aan de gemeente Arona hebben echter niets opgeleverd, wat leidt tot frustratie en een gevoel van verlatenheid onder de bewoners. Dagelijks zijn ze getuige van ongepaste handelingen, zoals naakte mensen die hun toilet maken in open lucht – ontlasten gebeurt vlakbij hun onderkomens – wat een ongezonde en gevaarlijke omgeving creëert voor de bewoners en vooral voor de kinderen die in het gebied wonen. Dit lezen we in de gazet Sol del Sur Tenerife.

Regelgeving wordt niet toegepast

Naast dit zorgwekkende probleem verergert de situatie mede door de aanwezigheid van caravans en campers die zich rond de gebouwen vestigen. Veel van deze bezoekers houden zich niet aan de regels voor het bezetten van openbare grond, waardoor de dagelijkse overlast voor de buren nog groter wordt. Ondanks talloze telefoontjes naar de plaatselijke politie verandert er niets. De reacties leveren geen bevredigend resultaat waardoor de bewoners het gevoel hebben dat de regelgeving en wetten daaromtrent niet worden toegepast.

Guaza-berg

Er is ook groeiende bezorgdheid over de toename van krotten in het gebied van de Guaza-berg, met bijna honderd van dergelijke onderkomens die een echte clandestiene nederzetting vormt. Geconfronteerd met deze alarmerende situatie doen de bewoners een beroep op de gemeenschap om zich bij hen aan te sluiten en dringend hulp te bieden. Ze vragen om steun en concrete maatregelen om deze problemen op te lossen, opdat hun gemoedsrust en welzijn niet verder worden aangetast.

De roep om aandacht benadrukt de dwingende noodzaak om oplossingen voor de problemen van landbezetting en gebrek aan netheid te zoeken. Het is van cruciaal belang dat de bevoegde autoriteiten dit probleem dringend en effectief aanpakken, zodat het welzijn en de veiligheid van de inwoners van Los Cristianos worden gewaarborgd. Onwettige bezetting in Los Cristianos wordt sterk afgekeurd.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img