maandag, september 25, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsONVOLDOENDE IN SEKSUELE VOORLICHTING 

ONVOLDOENDE IN SEKSUELE VOORLICHTING 

Op de website van Tenerife Connect staan er ruim 2.400 artikels als leesvoer waarin meer dan duizend onderwerpen onder de loep werden genomen en beschreven. Één ding hebben ze allemaal gemeen. Ze handelen allen over Tenerife, over een van de provinciale zustereilanden of bij uitbreiding over de Canarische Eilanden.
Er is dus een grote variatie in het nieuws en de informatie die ik via dit platform publiceer. Er is echter één onderwerp waar ik niet over schreef – de uitzondering daarop was het naaktrestaurant Innato in Atogo dat zijn deuren opende in 2017 en deze in hetzelfde jaar weer sloot, omwille van desinteresse – is de seksuele opvoeding bij de Canarios.

Uit gegevens van het Women’s Health Observatory, gepromoot door Bloom, het digitale platform dat aandacht schenkt aan de gezondheid van vrouwen weten we dat ruim 68% van de vrouwen op de Canarische Eilanden van mening is dat de seksuele voorlichting die zij hebben gekregen redelijk tot zeer slecht is.

Per provincie

Op de oostelijke provincie Gran Canaria de Las Palmas gaat het er volgens de ondervraagde vrouwen het er slecht aan toe. De meeste vrouwen ervaren de seksuele opvoeding die zij kregen als slecht. Meer zelfs, 36,54% van de ondervraagden zegt dat de opvoeding die op school en thuis zouden moeten krijgen erbarmelijk is. Bovendien is het de provincie geven 44,23% van de vrouwen aan geen kennis over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) te hebben

Op de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife hebben een groot aantal vrouwen hun seksuele opvoeding goed werd ervaren. Ruim 34% geeft een score aan van goed tot zeer goed.

Seksueel overdraagbare aandoeningen

Het platform schrijft in zijn communiqué dat er vanaf 2012 tot in mei 2022 een toename van het aantal soa’s bij vrouwen in Spanje is vastgesteld met 1.073%.
Uit het verslag blijkt dat de meerderheid van de geraadpleegde Canarische vrouwen denkt dat de kans om een soa op te lopen bij elk risicovolle seksueel contact groot is: gemiddeld 66,33% denkt dat besmetting waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk is.

De Canarische vrouwen hebben de laagste besmettingsperceptie met betrekking tot risicovolle seksuele omgang. Gemiddeld 19,53% denkt dat het onwaarschijnlijk of onmogelijk is om een soa op te lopen tijdens onbeschermde seks, penetrerend of niet, en bij orale seks.
Daar tegenover is er de perceptie bij 32% van de vrouwen op de Canarische archipel dat er risico is op overdracht tijdens niet-penetratieve seks zonder condoom. Een op drie denkt dat het onwaarschijnlijk of onmogelijk is om op deze manier een soa te krijgen.

Voorlichtingsbronnen

In tegenstelling tot andere regio’s krijgen de meeste ondervraagden (40,40%) op de Canarische Eilanden voor het eerst informatie over soa’s via vrienden, gevolgd door de school (38,38%). Informatie via het internet komt op de derde plaats (25,25%). Thuis, in een veilige woonomgeving zijn de ouders voor 22,22% het eerste contactpunt en daarbij is de rol van de moeder als referentiepunt (17,17%) drie keer hoger dan de rol van de vader (5,05%).

De meer betrouwbare bronnen, zoals onderwijsinstellingen, gezondheidscentra, sociale centra en de gezinnen zelf, zijn meestal niet de belangrijkste bron van kennis over seksuele voorlichting. De fundamentele reden voor dit verschijnsel is duidelijk het gebrek aan alomvattende seksuele en affectieve voorlichting, niet alleen op de Canarische Eilanden, maar in heel Spanje. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OSCILLEREND TOERISME

HET VOLMAAKTE LEVEN

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

UNIEKE ZANDSTRANDEN

VIDEO LEPRADORP ABADES

COSTA MAGALLANES