zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsONTWERPERS GEZOCHT
spot_img

ONTWERPERS GEZOCHT

De carnavalsperiode op Tenerife duurt ongeveer vier weken en omvat verschillende festiviteiten en evenementen. Een van de hoogtepunten van het carnaval is de verkiezing van de carnavalskoningin, waarbij de deelnemers strijden om de titel en zich daarbij tooien in prachtige kostuums. Daarnaast zijn er diverse parades, zoals de grote optocht (Gran Cabalgata) en de begrafenis van de sardine (Entierro de la Sardina), waarbij een symbolische sardine wordt begraven om het einde van het carnaval te markeren.

Het carnaval op Tenerife heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Het evenement is sterk geworteld in de cultuur van het eiland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het carnaval staat bekend om zijn inclusiviteit, enthousiasme en feestelijke sfeer, waarbij mensen van alle leeftijden en achtergronden samenkomen om te genieten van de festiviteiten.

Thema ‘Televisie’

Sedert 1962 wordt er jaarlijks een nieuwe affiche gemaakt die het evenenment moet belichten en daarvoor wordt een beroep gedaan op de bevolking. Iedereen die grafisch of kunstzinnig van wanten weet, kan deelnemen aan de wedstrijd die moet zorgen voor de poster van het komend carnavalseizoen. Artistieke voorstellen kunnen worden ingediend tot 15 september 2023, waarna het, op democratische wijze wordt gekozen. Het thema anno 2024 is ‘Televisie’. 

Twee jury’s

Elke persoon, kunstenaar of ontwerper kan deelnemen, individueel of als lid van een team. Elke deelnemer mag één inzending indienen, met de bijbehorende slogan of titel. Elke artistieke techniek is toegestaan; digitaal, aquarel, collage, olieverf, acryl of een mix van technieken. Het werk moet een minimale grootte hebben van 30 x 50 centimeter en ontwerpen die niet in druk kunnen worden gereproduceerd, worden niet geaccepteerd.

Prijs 2.500 euro

Het winnend werk wordt gekozen, enerzijds voor 60% door een beroepsjury, en anderzijds voor 40% door een online stemming.

De prijs bedraagt 2.500 euro en het werk wordt exclusief eigendom van OAFAR, dat het naar eigen goeddunken kan gebruiken, met vermelding van het auteurschap van het werk.

Iedereen die wil deelnemen aan de wedstrijd kan het reglement raadplegen op de website www.carnavaldetenerife.com of op het mededelingenbord van OAFAR.

De affiche van 2023

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img