maandag, maart 4, 2024
HomeBlogNieuwsONTHUTSEND NIEUWS OVER VROUWEN
spot_img

ONTHUTSEND NIEUWS OVER VROUWEN

Een nieuwe studie van het nationale Ministerie van Binnenlandse Zaken onthult de graad van geweld tegen vrouwen tussen 2015 en 2019, zowel fysiek, psychologisch, seksueel als economisch. De studie onthuld verrassende cijfers over de toestand op de Canarische Eilanden.

De Canarische archipel is een van de Spaanse regio’s waar geweld tegen vrouwen het meest voorkomt. Tussen 2015 en 2019 zijn vrouwen op de Canarische Eilanden gemiddeld tot 22 keer per dag het slachtoffer geworden van geweld. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Spaanse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, dat nu openbaar is gemaakt. Voor het eerst zijn in de statistieken de vier centrale criteria van geweld tegen vrouwen, die in het Verdrag van Istanbul van 2011 zijn beschreven, opgenomen in de nota; namelijk fysiek, psychisch, seksueel en economisch geweld.

De gegevens van Binnenlandse Zaken met betrekking tot de eilanden bevestigen 39.993 gewelddaden uit de vier categorieën met 4,1 slachtoffers per 1.000 inwoners, voorafgegaan door de Balearen en Melilla, met respectievelijk 5,3 en 4,8 ‰, terwijl het nationale gemiddelde 2,8 per 1.000 inwoners bedraagt.

Uit de uitsplitsing per provincie blijkt dat op Las Palmas de Gran Canaria de meeste slachtoffers zijn gevallen: het staat op de derde plaats met 4,4 aanslagen per 1 000 inwoners, na de Balearen en Melilla. De provincie Santa Cruz de Tenerife staat op de zesde plaats met 3,7 ‰, na Alicante met 3,9 en Almería met 3,8 ‰.

In reële cijfers registreerde Las Palmas tussen 2015 en 2019 in totaal 22.559 geweldplegingen, terwijl er op Santa Cruz de Tenerife 17.434 overtredingen worden vastgesteld. Uit de cijfers blijkt de ernst van deze gewelddadige tussenkomsten en blijkt dat de Canarische provincies, ondanks het feit dat ze de elfde en dertiende meest bevolkte regio’s van Spanje zijn, op de negende en elfde plaats staan als het gaat om geweld tegen vrouwen.

Op de Canarische Eilanden waren er 18.757 gevallen van psychologisch, 16.578 van fysiek geweld, 2.457 gevallen van seksueel geweld en 2.201 gevallen van economisch geweld, bijvoorbeeld door het niet uitbetalen van onder andere uitkeringen en pensioenen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

VERBODEN VOOR JONGEREN

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ADEJE TOP

ROAMINGKOSTEN AFGESCHAFT

spot_img