zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsONBETROUWBAAR POSTBEDRIJF CORREOS
spot_img

ONBETROUWBAAR POSTBEDRIJF CORREOS

Op sociale media en in de pers is het niet voor de eerste keer dat een vierkant werkend postbedrijf op Tenerife op de korrel wordt genomen. Niemand is tevreden met de werking en vooral met de service en de dienstverlening van het Spaanse overheidsbedrijf Correos. 

We lezen honderden negatieve reacties op Trustpilot. Op een totaal van 2.802 recensies heeft het postbedrijf 1,2 sterren op 5 weten te verzamelen. 93% van de mistevreden personen gaven slechts één ster. Wij zijn ervan overtuigd dat het postbedrijf, gesubsidieerd door de Spaanse overheid, nog minder zou schoren indien de mogelijkheid ‘nul sterren’ was voorzien om de tevredenheid aan te duiden.

In het zuiden van Tenerife liggen er ruim 16.000 officiële brieven onbesteld in de kantoren van Correos in Arona, Adeje en Granadilla. Brieven van het Ministerie van Financiën, van rechtbanken, van Tráfico en van andere officiële instanties worden niet afgeleverd vanwege personeelsgebrek. De gebieden die het zwaarst zijn getroffen zijn Los Cristianos en Costa del Silencio in Arona, Playa de las Américas en Casco in Adeje, en Granadilla, San Isidro en El Médano.

16.000 onbestelde officiële stukken

Als er toch een officiële kennisgeving in de brievenbus valt, zonder dat de postbode aan de deur heeft geklopt, dan heb je geluk gehad. Het is vooral vervelend en tijdrovend om naar het postkantoor te trekken om deze brief of dit pakketje overhandigd te krijgen. Elke gemeente op Tenerife beschikt over een besteleenheid die ervoor moet zorgen dat alle briefwisseling in de brievenbus van de inwoners wordt gestopt.

In de besteleenheid in Cho-Parque La Reina, waar de post voor de inwoners van Arona wordt verzameld, liggen er meer dan 10.000 officiële brieven. In het distributiecentrum van Playa de las Américas (voor de inwoners van Adeje) en dit van San Isidro (voor Granadilla) liggen er telkens ruim 3.000 onbestelde officiële posteenheden. Dat betekent dat er meer dan 16.000 inwoners in de zuidelijke regio niet weten dat ze zijn gedagvaard door een rechtbank, dat de belastingdienst een bepaald bedrag vordert, dat ze een boete moeten betalen of dat er een beslaglegging op hen af komt.

Onbegonnen opdracht voor postbodes

Correos is op de hoogte van deze dramatische situatie. De secretaris-generaal van de vakbond Comisiones Obreras in de provincie Santa Cruz de Tenerife, Pedro Segura Santos, meldt dat de situatie in het zuiden zich verder kan uitbreiden naar alle Canarische Eilanden. Comisiones Obreras is de grootste vakbond binnen dit overheidsbedrijf, zowel op de Canarische Eilanden als op nationaal niveau.

Het probleem is het gebrek aan personeel. Slechts 80% van de arbeidsplaatsen zijn bezet en enkel als er een buitengewone periode, zoals Kerstmis, aankomt, wordt er extra personeel ingezet. Dat resulteert op termijn in een overbelasting van het personeel en zorgt ervoor dat de doelstellingen onmogelijk kunnen gehaald worden.
Wat de officiële brieven betreft, krijgt elke postbode, bovenop de normale post, nu 100 in plaats van 50 officiële brieven per dag mee om gepost te worden bij de mensen. Maar voor de postbode blijkt dat een onbegonnen opdracht en aldus keren er uiteindelijk veel officiële stukken terug naar het postkantoor.

Geen verbetering

Correos heeft al decennialang de reputatie van onbetrouwbaar te zijn, een slechte service aan te bieden en hoge tarieven toe te passen. Brieven, pakketjes en pakjes worden weken of zelfs maanden te laat bezorgd, worden beschadigd of gaan verloren. De klantenservice werkt enkel met vooraf opgemaakte standaardantwoorden en tevredenheidsenquêtes worden genegeerd.

Correos is een staatsbedrijf en wordt gesubsidieerd door de Spaanse overheid. Dit betekent dat het bedrijf niet concurreert op dezelfde manier als de overige private postbedrijven. Dit leidt tot een gebrek aan motivatie om de service te verbeteren. Nochtans heeft Correos beloofd om de service te verbeteren, maar tot nu toe zijn er weinig resultaten zichtbaar. Het is onduidelijk of Correos ooit in staat zal zijn om de reputatie van een rampzalig bedrijf om te buigen.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERHITTE DERBY

RECHTBANKEN

spot_img