zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsOMZET DETAILHANDEL STIJGT
spot_img

OMZET DETAILHANDEL STIJGT

De algehele economische gezondheid van de Canarische regio heeft een grote invloed op de omzet van de kleinhandel. De economische situatie op Tenerife en bij uitbreiding op de Canarische Eilanden wordt er steeds beter op. In tijden van economische groei en hoge consumentenbestedingen stijgt de omzet van de kleinhandel veelal. In tijden van economische onzekerheid zijn consumenten terughoudender in hun uitgaven, wat de omzet negatief kan beïnvloeden.

De verkoop in de detailhandelszaken op de Canarische Eilanden is in april 2023 met 6,1% gestegen vergeleken met de omzet van dezelfde maand vorig jaar. Dit is op drie na, de hoogste stijging van Spanje, terwijl de omzet in de eerste vier maanden van het jaar een hausse kende van 9,9%. Deze gegevens filteren we uit de recente publicatie van het Instituto Nacional de Estadística (INE), het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

Nationaal

Op nationaal niveau noteerde de detailhandel in april een omzetstijging van 5% ten opzichte van dezelfde maand in 2022. Met het cijfer van april groeit de omzet van de detailhandel nu vijf maanden op rij.
Binnen de sector steeg de verkoop van voedingsmiddelen met 0,9% jaar-op-jaar. Daarmee kwam er een einde aan zeven opeenvolgende maanden van negatieve cijfers in de voedingssector, terwijl de verkoop van andere producten met 14,2% steeg in vergelijking met april 2022.

Werkgelegenheid

Ook op het gebied van de werkgelegenheid doet de Canarische Eilanden het uitstekend. Met een stijging van 4,2% staan ze tweede in de Spaanse lijst, na de Balearen (5,3%) maar vóór Extremadura (3,7%).

Afgezien van seizoens- en kalendereffecten steeg de omzet van de detailhandel in de vierde maand van het jaar met 5,5%, een percentage dat 4,4 punten lager ligt dan in maart.

De werkgelegenheid op nationaal vlak in de detailsector is in april op jaarbasis met 1,8% gestegen, een stijging die een tiende punt hoger ligt dan in de voorgaande maand. Met deze opleving kan de Spaanse werkgelegenheid in de detailhandel zich buigen over 24 opeenvolgende maanden van omzetverhoging.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

VIRUSSEN OP TENERIFE

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

‘S LANDS WIJS

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

COSTA MAGALLANES

spot_img