maandag, maart 20, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsOLDTIMERTOURNÉE OP TENERIFE

OLDTIMERTOURNÉE OP TENERIFE

De twintigste editie van de Clásica de Tenerife (ClásicaTF) vindt plaats op 19 en 20 november en wordt georganiseerd door de Real Automóvil Club de Tenerife. Het evenement, dat plaatsvindt op 19 en 20 november, heeft zijn epicentrum in het García Sanabria Park, de groene long in Santa Cruz, waar de technische controles doorgaan, waar een dubbel podium staat opgesteld en dat zal dienen als vertrek- en aankomstplaats voor de 125 ingeschreven voertuigen en hun bemanning.


De Real Automóvil Club de Tenerife bereidt zich intensief voor op de twintigste editie van de Clásica de Tenerife, de jaarlijkse afspraak met de geschiedenis van de automobiel, waar oldtimers en historicos zich over Tenerife’s wegen zullen begeven.
Dit wordt een speciale editie. Deze eerste post-corona-editie heeft extra inspanning gedaan om teams uit België, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland en Italië naar Tenerife uit te nodigen en slaagde daar wonderwel in. DIT artikel verhaalt de Belgische deelnemers aan de rally.

Voorzitter van de Koninklijke Automobielclub van Tenerife (RACT), Juan Farizo, plaatst het gebeuren in een internationale context door deze editie in het buitenland te projecteren en te promoten, waardoor dit evenement een internationaal karakter krijgt. 

Liefhebbers van oldtimers en klassiekers kunnen genieten van dit unieke evenement, waarin fantastische juwelen zijn te zien op de locaties waar de kolomme halt houdt om te verpozen en te ontspannen.
Hierbij de planning van de tweedaagse Clásica de Tenerife, twintigste editie.

XXste CLÁSICA DE TENERIFE

Donderdag 18-11-21
in Parque García Sanabria in Santa Cruz: uitgebreide technische controle van alle deelnemende voertuigen van 17.00 tot 20.00 uur.

Vrijdag 19-11-21 in in Parque García Sanabria in Santa Cruz: Technische controle van alle deelnemende voertuigen van 10.00 tot 13.30 uur vooraleer van start te gaan.

EERSTE ETAPPE – Route ANAGA

Vrijdag 19-11-21 

Vertrek om 15.15 uur en aankomst om 19.45 uur in het Parque García Sanabria.

De voertuigen worden tentoongesteld:

– Gasolinera TGas in Tegueste van 17.30 tot 18.00hr (tijd van aankomst en vertrek van het eerste voertuig).

– Plaza Iglesia de la Concepción in La Laguna 18:30-19:45 uur (aankomst- en vertrektijd van het eerste voertuig)

TWEEDE ETAPPE – Route TEIDE en Tenerife Sur

Zaterdag 20-11-21

Vertrek om 08.45 uur en aankomst om 19.00 uur in het Parque García Sanabria.
De etappe bestaat uit twee delen: 1. van Santa Cruz tot Santiago del Teide (afbeelding 1) en daarna terug naar Santa Cruz (afbeelding 2). 

De voertuigen worden tentoongesteld:

– Parkeerplaats Playas Blancas, Las Américas, Arona van 12.00 tot 12.50 uur (tijd van aankomst en vertrek van het eerste voertuig).

– Op de parking van Hotel Casona del Patio in Santiago del Teide van 14.00 tot 15.30 uur (aankomst en vertrek van het eerste voertuig)

Afbeelding 1 – Deel 1 van de tweede etappe: Santa Cruz – Santiago del Teide.
Afbeelding 2 – Deel 2 van de tweede etappe: Santiago del Teide – Santa Cruz.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

ZWEMBADGENOEGENS

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

BONT OM DE ARM…

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -spot_img

WEETJES

PROPER TOERISME