zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsOKTOBERFEST IN PUERTO DE LA CRUZ
spot_img

OKTOBERFEST IN PUERTO DE LA CRUZ

Het Oktoberfest is oorspronkelijk een traditioneel Duits bierfestival dat plaatsvindt in München van begin september tot begin oktober. Het festival is ontstaan in 1810 ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig (later koning Ludwig I) en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen.
De Semana Bávara (Beierse week) – Oktoberfest heeft zich geïnspireerd op het Beiers evenement om de talrijke Duitse en Oostenrijkse toeristen in het noorden van Tenerife te plezieren en om hen een thuisgevoel te geven. 

De oorsprong van deze viering op Tenerife gaat terug tot 1973, toen het Centro de Iniciativas Turisticas Puerto de la Cruz besloot om een Beiers Oberbayern-orkest uit te nodigen voor een reeks concerten in de stad. Dit evenement benadrukte de culturele uitwisseling tussen de lokale bevolking en de Duitse toeristenkolonie in het noorden van Tenerife. Na het succes van de eerste editie werd beslist om dit gegeven jaarlijks te herhalen en is het evenement daardoor het oudste bierfestival van Spanje.

Innovatie

Dit jaar viert De Semana Bávara-Oktoberfest haar 50ste verjaardag, een speciale verjaardag die een speciaal programma verdient, maar dat evenwel werd aangepast als gevolg van de natuurbrand die het eiland teisterde van 15 tot 28 augustus 2023. Her en der in de gemeente zijn er activiteiten gepland met de medewerking van de horecasector die het Duitse gastronomisch aanbod zal aanbieden. Het hoogtepunt ligt in het weekend van 1 tot 3 september op en rond de Plaza de Europa. 

Elk jaar wordt er geïnnoveerd binnen de context van wat een bierfestival moet zijn. De situatie van de afgelopen weken heeft ons echter gedwongen om wijzigingen aan te brengen in het programma, maar we zijn er zeker van dat met het programma dat we uiteindelijk zullen kunnen ontwikkelen, het plezier gegarandeerd is. 

Twee festivals

Dit jaar wordt er gepronkt met de aanwezigheid van het wereldgekende Paulanerbier. De organisatie is ook bijzonder trots om haar eigen bier te presenteren. Een exclusieve gelimiteerde editie van het 50ste Oktoberfest 2023, een blond bier op basis van gerst- en tarwemout gemaakt door de ambachtelijke brouwerij La Ranilla, gevestigd in Puerto de la Cruz.

Voor de tweede keer op rij wordt er het Dogtoberfest georganiseerd, een evenement waar honden centraal staan, dit keer op zondag 3 september, ook op het Plaza de Europa.

Voor de eerste keer wordt er een mini-Oktoberfest georganiseerd op de oude kade. Het mini-festival, dat plaatsvindt op woensdag 31 augustus vanaf 19.00 uur op de oude kade, is het openingsevenement van deze jubileumuitgave. Dit moet het weekprogramma invullen en is in lijn met het gebeuren op de Plaza de Europa, dat een groeiend aantal bezoekers moet herbergen. Het bieraanbod is daar aanzienlijk groter en het gastronomische aanbod uitgebreider, om de steeds groter wordende aanwezige gasten te ontvangen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

BOFFEN EN BLAZEN…

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGANGST

PROBEER DIT EENS!

CARNAVAL 2018

spot_img