vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsNOVEMBERMAAND DE DRUKSTE OOIT
spot_img

NOVEMBERMAAND DE DRUKSTE OOIT

Na het toeristisch topjaar 2019 viel de gehele economische sector stil door de coronapandemie in 2020 en 2021. Het toerisme werd herleid tot nihil. In 2022 kwam er met mondjesmaat terug schot in de zaak en deden de verschillende overheden er alles aan om de toeristische zieltjes opnieuw voor de eilanden te winnen. Het Cabildo de Tenerife spande zich zodanig in, dat twee jaar na het absolute dieptepunt en een absoluut hoogtepunt zichtbaar is geworden. Daarom was de afgelopen novembermaand de drukste ooit.

De toeristische sector op Tenerife en op de zustereilanden El Hierro, La Palma en La Gomera is gezond en versterkt de strategie om een kwaliteitsbestemming te zijn en te blijven. De kracht die uitgaat van de nieuwe cijfers is er gekomen door hard te werken. Er werden buitenlandse missies opgezet waarin buitenlandse markten werden aangesproken. Ook de relaties met reisorganisators/-operators en met vliegtuigmaatschappijen werden aangespannen en niet onbelangrijk, Tenerife was aanwezig op de grootste toeristische beurzen in Europa. Dit resulteerde in de titel ‘Novembermaand de drukste ooit.

Vice-president Lope Afonso benadrukt dat de toename van het aantal passagiers op Tenerife Norte de sleutel is tot de strategie van productdiversificatie in de komende maanden. We zijn ons ervan bewust dat het verbeteren van de werking van Tenerife Noord, vooral met het nationale toerisme, dat dit jaar weer is verbeterd, bijdraagt aan de territoriale diversificatie van bestemmingen in het noorden, zoals Puerto de la Cruz.  

Tenerife ontving 825.918 passagiers in november 2023. Dit is 67.783 passagiers of 8,9% meer dan in november 2022 en 14,5% meer dan in november 2019, de maand die de coronapandemie voorafging. De aankomsten op Tenerife in november 2023 vertegenwoordigden 39% van de alle aankomsten op de Canarische Eilanden. Gran Canaria had een aandeel van 29,4%, Lanzarote 15,8% en Fuerteventura 12,1%. Daarna volgen La Palma met 2,8%, El Hierro met 0,6% en La Gomera met 0,2%. Op alle eilanden zijn de aankomsten in november gestegen, enkel La Palma zit nog onder dit niveau met -2,7% vergeleken met 2019.

Op Tenerife lag het binnenlandse verkeer, met 284.219 aankomsten van passagiers, 4% hoger dan in november van het voorgaande jaar, waarbij het verkeer met het Spaanse vasteland met 2,6% steeg en het verkeer tussen de eilanden met 6%. 

Het internationale verkeer zorgde voor 541.699 passagiers, een stijging van 11,7% en zelfs met +20% in vergelijking met november 2019.

Tenerife Sur verwerkte 70,4% van de aankomsten in november. Dit waren 581.846 passagiers, of een stijging van 10,6% ten opzichte van het voorgaande jaar. De vluchten tussen de eilanden stegen gevoelig met 15,7%, terwijl het aantal aankomsten van en naar het moederland licht daalde met 0,7%. 

Tenerife Norte noteerde ontving 29,6% van het totale passagiersverkeer op de Canarische Eilanden. Dit waren 244.072 passagiers of een stijging van 4,5%. Het aantal passagiers die reisden tussen de eilanden steeg met 5,1% en deze van en naar het vasteland met 3,4%. De internationale vluchten vanaf de noordelijke luchthaven steeg met 63% dankzij de toename van het vliegverkeer uit Venezuela. Het verkeer vanuit Portugal daalde echter met 10,4%.

Tussen januari en december 2023 heeft Tenerife connectiviteit onderhouden met 29 markten, hetzelfde aantal als in het voorgaande jaar. In deze periode van 2023 was Tenerife verbonden met 149 luchthavens over de hele wereld. Dit is acht luchthavens meer in vergelijking met dezelfde periode in 2022. Alle vliegverbindingen werden uitgevoerd door 59 maatschappijen.

De cijfers zijn hoopgevend. Het zit er dik in dat we ‘novembermaand de drukste ooit’ volgende maand moeten aanpassen aan ‘decembermaand de drukste ooit’.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img