dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogWeer & KlimaatNOOIT GEZIENE WINTERSE OMSTANDIGHEDEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

NOOIT GEZIENE WINTERSE OMSTANDIGHEDEN

Enorme hoeveelheden sneeuw hebben hoger gelegen delen op de Canarische Eilanden omgetoverd in een wit berglandschap. Met een beetje verbeelding waande je je in de Alpen of Pyreneeën. De stormdepressie, die de eilanden niet eens rechtstreeks trof, laat een wit deken achter, een beetje vergelijkbaar met de historische winterprikken van 2006 en 2016.

Er viel zoveel sneeuw dat er sneeuwploegen werden ingezet om de wielerploeg Astana, die in het Parador Nacional verbleef en de Aemet-medewerkers in het observatorium in Izaña te evacueren.
De sneeuwgrens is gedaald tot 1.400 à 1.700 meter hoogte, maar lager werd het barre winterweer ook gevoeld. Hagelbuien en ijzel kwamen voor onder de 1.400 meter en zo werden Granadilla en verschillende steden in het noorden van het eiland ondergedompeld in een onvervalste winterdag.

Medewerkers van het Centrum voor Atmosferisch Onderzoek van Aemet in Izaña getuigen van een uitzonderlijk winters karakter. Zij twitterden: ‘de meteorologische meettoren staat op het punt te breken door het gewicht van ijs en sneeuw, laten we hopen dat het de dooi snel intreedt’.
Er lag op sommige plaatsen 40 centimeter sneeuw en daarom werd de overheid geadviseerd om de toegangen naar het Parque Nacional del Teide te sluiten.

Hoewel de storm vanaf gisterenmiddag aanzienlijk afnam, zorgde een diepe Atlantische trog ervoor dat de wind ’s nachts in sommige delen van de archipel opnieuw de 100 kilometer per uur overschreed, wat het koudegevoel deed toenemen.

De depressie valt vooral op door de daling van de temperatuur. Op Izaña werd de laagste temperatuur van Spanje geregistreerd met -4,4 graden. Op Roque de los Muchachos in La Palma daalde het kwik tot -3,0 graden.
De weersverwachtingen zien er beter uit. Zon met lichte bewolking in het zuiden, bewolking met opklaringen en enkele buien in het noorden en vooral overal stijging van de temperaturen. De wind komt matig uit een noordoostenhoek.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

KAMER NUMMER 100

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

HOTEL ZONDER STERREN

DRINKBAAR KRAANWATER

SEB LEESON LEGAL GROUP