dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsNOG STRENGER VOOR BELGEN
spot_img

NOG STRENGER VOOR BELGEN

Vandaag lezen wij in diverse Belgische kranten dat een verplichte quarantaine wordt voorgeschreven vanaf 18 december voor iedereen die uit een rode zone terugkeert. Dat heeft de voorzitter van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, Karine Moykens, verklaard. Daarenboven moet je je na zeven dagen opsluiting laten testen op het COVID-19-virus.
Ze staat blijkbaar op haar strepen, want zij zal zorgen dat deze verplichting ook zal nageleefd worden.

Om de pakkans te vergroten wordt er nu onderzocht hoe de grenscontroles kunnen worden uitgevoerd in de havens en luchthavens.

Als we de kleurenkaart raadplegen die door het Europees Centre for Disease Prevention en Control wordt uitgegeven, dan merken we op dat de Canarische Eilanden oranje kleuren (laatste update 03-12-2020).
De COVID-tabel van diplomatie.belgium (update 04-12-2020) laat ons zien dat reizen mogelijk is naar Spanje mits een PCR-test en dat er een verhoogde waakzaamheid is voor de Canarische Eilanden.

In Europa kleurt alles zo goed als rood. Enkel IJsland, Ierland, Noorwegen (voor een grootste gedeelte) en de Canarische Eilanden ontsnappen aan het rode kleurpotlood, uitgezonderd Tenerife. Reizen naar deze locaties vallen dus niet onder de aangekondigde maatregelen.

Als we een kijkje nemen op de website van diplomatie.belgium dan lezen we dat iedereen die naar Spanje reist – dus ook naar de Canarische Eilanden – een gezondheidsformulier moet invullen binnen de 48 uur voor het afreizen en dat er een attest moet getoond worden van een negatieve PCR-test.

Kunnen we daaruit concluderen dat Karine Moykens voor haar beurt heeft gesproken? Dat weten we niet voor 100% zeker. Wat we wel zeker weten is dat de politieke beslissing nog niet is gevallen.
En als de politiek haar standpunt volgt, ontsnappen de Canarische Eilanden aan dit voorstel, op voorwaarde dat het aantal COVID-19-besmettingen op Tenerife snel wordt omgebogen en het voorbeeld volgt van de andere eilanden.

Voor alle duidelijkheid, op datum van het verschijnen van dit artikel is er van hogerhand nog geen enkele initiatief genomen die deze materie in een wet of decreet, of ook maar in een wetsvoorstel, heeft voorgesteld.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img