maandag, juli 22, 2024
HomeBlogNieuwsNOG MEER ZONNEPANELEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

NOG MEER ZONNEPANELEN

Pedro Millán, eilanddirecteur van het departement Natuurlijke Omgeving, Duurzaamheid, Veiligheid en Noodsituaties van het Cabildo de Tenerife – de eilandregering – meent dat Tenerife dringend werk moet maken om het eiland nog meer duurzaamheid te bezorgen en dat de overheid nog meer moet inzetten op fotovoltaïsche energie. Met andere woorden, nog meer zonnepanelen.

Daarmee duidt hij op de aandachtspunten die de eilandregering moeten aansporen om dringend in actie te schieten om af te zien van fossiele brandstoffen en om te investeren in de toekomst met natuurvriendelijke energie. 

Fotovoltaïsche energie

Er werden reeds twee projecten gepresenteerd die natuurvriendelijk en duurzaam zijn. Het ene op gemeentelijk niveau in Santa Cruz, namelijk het plaatsen van fotovoltaïsche panelen om de Avenida de Anaga 100% duurzaam te maken, een andere op eilandniveau – hoewel ook in de hoofdstad – het herstel van het thermofiele bos in het Parque Las Mesas.

De gemene deler en het denkhoofd van beide projecten is Pedro Millán, die zijn huidige functie bekleedt sinds de recente verkiezingen. Eerder was zijn denken hoofdstedelijk gericht door de Fundación Santa Cruz Sostenible – Stichting Duurzaam Santa Cruz.  Door zijn nieuwe functie verruimt hij de blik en lonkt hij naar het volledige eiland. Zijn conclusie is duidelijk: Tenerife moet dringend inzetten op fotovoltaïsche energie. Nog meer zonnepanelen.

Samenwerken is de boodschap

Er moeten acties worden ondernomen op alle gebieden die te maken hebben met milieuzorg, maar dan op een transversale manier. Van natuurgebieden, in de strijd tegen klimaatverandering, tot mobiliteit. Er zijn veel open fronten en belangrijke sectoren, dixit Pedro Millán. Daarom zijn er veel middelen en gezamenlijke inspanningen nodig. Niet alleen politici, maar de hele samenleving moet de neuzen in dezelfde richting zetten en zich op één lijn plaatsen. Eensgezindheid is belangrijk. Het verleden heeft aangetoond dat dit niet zo vaak lukt op dit eiland. Iedereen kijkt alleen naar zijn eigen ding.

In zijn nieuwe rol in een openbaar ambt, benadrukt Millán dat een team is samengesteld uit mensen die samenwerken door met elkaar te praten. Dit is van fundamenteel belang, want we komen uit een tijd waarin iedereen zijn eigen ding deed en enkel maar zorgde voor persoonlijke successen. Individualisme is niet meer van deze tijd, nu moeten we samenwerken op elk politiek echelon en met mensen uit alle lagen van de bevolking.

Meer hernieuwbare energie

Pedro Millán is duidelijk en stelt dat dit eiland met veel problemen te kampen heeft en dat er een aantal bedreigingen boven het hoofd hangen. Overbevolking is er een van, een massaal aantal toeristen is een ander.
We moeten met zijn allen dringend op zoek gaan naar oplossingen. Beslissingen mogen niet langer worden uitgesteld. Zijn visie is duidelijk over wat het eiland in de nabije toekomst nodig heeft. 
“We moeten dringend kiezen voor fotovoltaïsche energie. Alle gemeentelijke infrastructuur moet zelfvoorzienend zijn. We moeten ons voorzien van eigen duurzame energie, ontziltingsinstallaties en waterzuiveringsinstallaties”. 

Wij geven hem gelijk, zijn visie is een levensverzekering en is duidelijk gericht op een leefbare toekomst. Als de olieprijzen opnieuw stijgen, gaat er veel geld verloren. Dit project moet het vlaggenschip zijn van de overschakeling op hernieuwbare energiebronnen. Maar, er is meer potentieel aanwezig op dit eiland, denk maar eens aan aardwarmte die in voldoende mate aanwezig is. Deze geothermische energie moet sneller gebruikt worden om stoom te maken om op deze manier stoomgeneratoren aan te drijven.Nog meer zonnepanelen is niet alleen de oplossing.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BONT OM DE ARM…

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

BELACHELIJKE NIEUWE LOCATIE

ROMERÍAS

CANARISCHE VECHTSPORT

SEB LEESON LEGAL GROUP