maandag, maart 4, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWS UIT TENERIFE 291
spot_img

NIEUWS UIT TENERIFE 291

Een wekelijks overzicht van het nieuws uit Tenerife. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit acht dubbelzinnen, waarin de feiten worden verwoord. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Na een onderbreking van zeven maanden als gevolg van de COVID-19-pandemie keren enkele cruiseschepen binnenkort terug naar de Canarische Eilanden en zal de Duitse rederij TUI Cruises als eerste aanmeren in de haven van La Luz in Las Palmas; Aïda en Hapag-Lloyd zullen hun activiteiten nog niet heropstarten op de Canarische archipel en Norwegian Cruises Lines Holdings heeft eerder deze week aangekondigd dat cruisevaarten van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises tot 31 december blijven opgeschort.

** De coronacijfers op de Canarische Eilanden zijn bemoedigend, maar op Tenerife blijven de cijfers stijgen en daarom heeft de Canarische overheid de maatregelen die het COVID-19-virus moet kelderen, aangescherpt; deze maatregelen worden genomen omdat Tenerife een hogere gecumuleerde incidentie heeft dan het gemiddelde van de Canarische Eilanden en dat kan Tenerife zich economisch niet veroorloven, temeer om de rode lantaarn te dragen.

** Er werd werk gemaakt om de mobiliteit van steps en andere elektrisch aangedreven voertuigen veiliger te maken en daarom werden nieuwe maatregelen uitgewerkt die op 2 januari 2021 in werking treden; bestuurders kunnen getest worden op alcohol en mogen geen koptelefoon of oortjes dragen, voertuigen met een of meer wielen met een enkele zitplaats en uitsluitend aangedreven door elektromotoren, zoals scooters en steps hebben een maximumsnelheid van 25 km/u, zijn verboden op voetpaden, in voetgangersgebieden, op gemeentelijke wegen en in tunnels.

** Weerkaarten projecteerden een traject van een stormdepressie boven de oceaan die zich in noordoostelijke richting begeeft en op een paar honderd kilometer van de Canarische Eilanden voorbijraast; Theta is de naam van een tropische storm die zal zorgen voor ongemakken in het noorden, het westen en op hoger gelegen delen van de westelijke eilanden en waarvan La Palma het ergste over zich heen krijgt.

** De toegangsmodaliteiten tot de Canarische Eilanden worden sinds het begin van de coronapandemie regelmatig aangepast en daarom is het nuttig om de steeds veranderende wetgeving ter zake op de voet te volgen als je van plan bent om naar Tenerife te reizen; de Spaanse regering heeft het hoofd geboden over de indamming van het COVID-19-virus en meent terecht dat elke import van het gevaarlijke SARS-CoV-2-virus moet worden vermeden en daarom worden besmette reizigers geweerd op het Spaanse grondgebied en dat werd in een nieuw decreet gepubliceerd.

** Een groep toeristen op het strand van Las Vistas in Los Cristianos hield zich niet aan de vooropgestelde coronamaatregelen, ze droegen geen mondkapjes, respecteerden de veiligheidsafstand allerminst en nuttigden alcoholische dranken en bovendien was de samenscholing van een vijftiental mensen een overtreding op zich; zingen, roepen en plezier maken kan in normale tijden, maar gedurende een COVID-19-pandemie is dit verboden en van het strandfeest werd een opname gemaakt door een buurtbewoner, die het daarmee helemaal niet eens was.

** Vertegenwoordigers van de taxisector van Granadilla de Abona eisen andermaal meer controles op de piratentaxi’s en op het illegale passagiersvervoer vanaf de luchthaven Reina Sofia in het zuiden van Tenerife, zoals het lastigvallen van passagiers van zodra ze de terminal betreden en ze deze rechtstreeks te begeleiden naar de plaats waar een huurauto, een busje of zelfs een privévoertuig klaar staat om ze tegen de prijs van een taxi naar hun bestemming te brengen; de taxisector van Ganadilla is ook vragende partij om de taxi’s terug te brengen naar de plaats waar ze 15 jaar geleden de aankomende toeristen aan boord namen.

** Telewerken wordt sinds de coronacrisis steeds meer als normaal gezien en komt op de Canarische Eilanden in een stroomversnelling, want daar is het ook gemakkelijker om het stressniveau thuis laag te houden doordat ze zich in eigen huis niet moeten inlaten met de talrijke hygiënische verplichtingen; de afgelopen maanden hebben veel bedrijven ingezet op telewerken, maar ook toeristen maken er gebruik van om werk en ontspanning in een warm klimaat te combineren en daarom komen telewerken op Tenerife.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img