woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWS UIT TENERIFE 290
SEB LEESON LEGAL GROUP

NIEUWS UIT TENERIFE 290

Een wekelijks overzicht van het nieuws uit Tenerife. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit acht dubbelzinnen waarin de feiten worden verwoord. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Er werd een flink budget vrijgemaakt om de Canarische Eilanden terug te schakelen na een gevoelige daling van het aantal toeristen en de terugval van de toeristische sector door het toerismemodel drastisch te veranderen en door de promotie waarin de eilanden worden gepromoot voor meer duurzaamheid; het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme heeft een bedrag van 100 miljoen euro voorzien voor de komende drie jaar en daarvan zal er 20 miljoen worden vrijgemaakt op de begroting van 2021.

** Dat Halloween een prik zou zijn voor diegenen die het niet nauw nemen met de opgelegde coronamaatregelen was te verwachten en daarom werd door de autoriteiten actie ondernomen om asociaal gedrag de kop in te drukken; er werd vooral ingezet op het voorkomen van massale bijeenkomsten op het strand of op straat of zelfs privé om het coronavirus als grootste bedreiging van het toerisme op de Canarische Eilanden te weren om het toerisme weer op gang te krijgen.

** Er werd een meetsensor geplaatst op de Teide, in de omgeving van La Fortaleza, die na een testperiode zal meereizen naar de planeet Mars om samen met zes andere meettoestellen die speciaal zijn ontworpen om nieuwe wetenschappelijke experimenten uit te voeren op de rode planeet zal worden geïnstalleerd aan boord van het Marswagentje; het MEDA-instrument is ontworpen om meteorologische metingen te verrichten, waaronder straling, windsnelheid en -richting, temperatuur en vochtigheid en zal ook de hoeveelheid en grootte van stofdeeltjes in de atmosfeer van Mars meten.

** Na het verschijnen van het decreet dat de coronatesten regelt bij iedereen die op de Canarische Eilanden aankomt is de Circulo de Empresarios y Profesionales del Sur de Tenerife (CEST) niet te spreken over de halve oplossing die het toerisme opnieuw moet revitaliseren; gelukkig springen de gemeenten Guía de Isora, Adeje, Arona, Santiago del Teide, Granadilla de Abona, Arico, Fasnia en Vilaflor in de bres door een manifest te tekenen en daarmee hun steun aan de handelaars en zelfstandigen in het zuiden van Tenerife betuigen.

** De voorbije dagen hebben we op diverse sociale media en op toeristisch informatieve websites kunnen lezen dat Naviera Armas Trasmediterránea zich in een penibele financiële situatie bevindt en waarbij insolvabiliteit werd gesuggereerd en zelfs een faillissement van het bedrijf, maar deze bewering is fake news en wordt door de bedrijfsleiding ten stelligste tegengesproken; met het oog op deze impact en op het behoud van de liquiditeit en de optimalisering van de kapitaalstructuur is Naviera Armas Trasmediterránea gesprekken gestart met de obligatiehouders over de herfinanciering of herstructurering van de obligaties met vervaldatum in 2023 en 2024.

** De luchtvaartmaatschappij Iberia en dochtermaatschappij Iberia Express zullen passagiers die van het Spaanse vasteland naar de Canarische Eilanden reizen, na 14 november 2020 de mogelijkheid bieden om tegen een gereduceerde prijs een COVID-19-test te laten afnemen; de twee luchtvaartmaatschappijen, die deel uitmaken van de IAG-groep, boden deze mogelijkheid al aan aan de reizigers die naar landen gingen waar quarantaine verplicht was, zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

** BBVA Research bevestigt dat de beperkende maatregelen om het COVID-19-virus een halt toe te roepen en de toenemende economische onzekerheid zullen leiden tot besparingen in de consumptie en daarom voorziet het rapport in een daling van de consumptie-omzet  van 14% om daarna met 7% te herstellen in de tweede helft van het jaar 2021; het rapport stipuleert als belangrijkste redenen de daling van het gezinsinkomen en het vermogen, ondanks de maatregelen die zijn genomen om de crisis te verlichten, maar ook dat mensen minder snel geld uitgeven wegens de grote onzekerheid over de toekomst.

** De Canarische ministerraad keurde een subsidie ​​goed van 430 euro gedurende 3 maanden voor werklozen die geen enkel recht hebben op enige werkloosheidsuitkering en komt daarmee tegemoet aan mensen die sinds de eerste alarmtoestand werkloos zijn en niet worden beschermd door een tijdelijke ERTE-arbeidsregeling; er zijn op de Canarische Eilanden nog steeds heel veel mensen die in het illegale, zwarte economische circuit werken en niet in orde zijn met de regelgeving daaromtrent waardoor al deze mensen dreigen te worden vergeten waardoor ze in een sociale uitsluiting te belanden met alle gevolgen van dien.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WANORDE

TENERIFE IN DE TOEKOMST

SEB LEESON LEGAL GROUP