woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWS UIT TENERIFE 289
SEB LEESON LEGAL GROUP

NIEUWS UIT TENERIFE 289

Een wekelijks overzicht van het nieuws uit Tenerife. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit acht dubbelzinnen waarin de feiten worden verwoord.
Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Door de torenhoge Europese besmettingsgraad met het SARS-CoV-2, dat verantwoordelijk is voor het COVID-19-virus, zorgt de Canarische regering voor extra maatregelen die de eilanden moeten vrijwaren voor een nieuwe besmettingsgolf; de nieuwe wet bepaalt dat iedereen die toegang wil verkrijgen tot logiesverstrekkende sectoren moet aantonen dat zij een diagnostische coronatest hebben ondergaan en dat zij niet positief hebben getest als overdrager van het virus, en waarbij de test niet ouder mag zijn dan 72 uur.

** Vilaflor de Chasna is de enige gemeente op Tenerife waar zich geen enkel geval van coronavirusinfectie heeft voorgedaan en daarom is dit lieftallig oord een oase in deze coronapandemie, vergeleken met alle andere gemeenten op het eiland; de gewetensvolle burgers van Vilaflor hebben een mijlpaal bereikt die slechts in elf andere gemeenten op alle Canarische Eilanden samen is behaald en doordat het Sars-CoV-2 er niet is doorgedrongen is iedereen, jong en oud, veilig en gezond en vooral geen slachtoffer van een grillig en gevaarlijk virus.

** De Guardia Civil volgt het spoor van een man die meermaals probeerde een avocadokwekerij in de gemeente La Matanza te beroven, verborgen achter een masker dat lijkt op het masker van een populaire Spaanse serie ‘La Casa de Papel’; het is niet duidelijk of hij van plan was te stelen of bezig was met het voorbereiden van een diefstal, met zekerheid weten we dat zijn doelwit niet de staatsdrukkerij was, maar wel de avocado’s bij een avocadoteler in La Matanza de Acentejo.

** Het nieuwe waarschuwingsdecreet dat vorige week door de Spaanse ministerraad is goedgekeurd, stelt een verplichte avondklok in voor heel Spanje, tussen 23.00 en 6.00 uur, hoewel de autonome gemeenschappen de bevoegdheid hebben om de activatie-uren aan te passen aan de lokale noodwendigheden; de Canarische Eilanden worden ervan vrijgesteld vanwege de betere epidemiologische gegevens.

** Om de economie te revitaliseren en vooral om het toerisme weer op gang te brengen heeft het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden een oproep uitgevaardigd om het herstel van Europese luchtverbindingen te stimuleren met de Canarische archipel; het maximumbedrag die elke luchtvaartmaatschappij kan ontvangen is 150.000 euro en is geldig voor de maanden november en december 2020.

** De burgemeester van Santiago del Teide, Emilio Navarro, heeft aangekondigd dat het wandelpad in de Masca-ravijn volgende maand (november 2020) zal worden heropend, wat na een sluiting van drie jaar min drie maanden uitermate goed nieuws is voor iedereen die graag de wandelschoenen aantrekt; het begon allemaal op 26 februari 2018, toen een voorjaarsstorm de aanlegsteiger beschadigde waaraan plezierboten aanmeerden om de wandelaars op het einde van hun avontuurlijke trip terug te brengen naar de haven van Los Gigantes.

** De kuststrook Los Enojados in Las Galletas was eerder het toneel van illegale verblijvers en werd onlangs schoongemaakt en ontdaan van alle materieel dat als bouwconstructie kon doorgaan, maar de wildgroei is opnieuw tot leven gekomen; de onderkomens waren erbarmelijk om in te wonen, meestal tijdelijke, onconventionele structuren opgetrokken uit canvas, tentzeilen en karton, zonder elektriciteit en watervoorziening.

** Vijf jaar geleden hadden de Canarische Eilanden de risicoplanning voor overstromingen moeten actualiseren, een vertraging die frappant is omdat we weten dat het noorden en noordwesten van Tenerife regelmatig onder water lopen; deze vertraging van naleving heeft in 2018 al geleid tot de veroordeling van Spanje door het in Luxemburg gevestigde Europese Hof van Justitie, hoewel het vonnis uiteindelijk nog steeds niet ten uitvoer is gelegd, en daarom heeft Brussel een nieuw ultimatum aan Madrid gesteld om de Canarische Eilanden te vrijwaren van deze rampspoed.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP