donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWS UIT TENERIFE 288
SEB LEESON LEGAL GROUP

NIEUWS UIT TENERIFE 288

Een wekelijks overzicht van het nieuws uit Tenerife. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit acht dubbelzinnen waarin de feiten worden verwoord. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland laten hun onderdanen terug naar de Canarische Eilanden reizen en verwijderen daarvoor hun reisveto en geven daarmee zuurstof aan de toeristische sector op de Canarische Eilanden; van zodra het nieuws bekend werd gemaakt, kondigden de luchtvaartmaatschappijen Condor, TUI, Ryanair, Easyjet en Lufthansa aan dat ze gezamenlijk 71 vluchten naar de Canarische Eilanden hebben gepland vanuit Duitsland, met een totaal van 13.000 zitplaatsen, en tevens kwam vanuit het Verenigd Koninkrijk de reactie dat er 92 vluchten ingelegd zijn met een totaal van 18.000 zitplaatsen.

** De president van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, zal binnenkort naar Marokko afreizen om een diplomatieke oplossing te zoeken voor de illegale immigratie die vanaf het West-Afrikaanse land wordt georganiseerd; tijdens een voorafgaande bijeenkomst met de Marokkaanse consul heeft Torres ook de afbakening van de territoriale wateren tussen Marokko en Spanje aan de kaak gesteld en dringt erop aan dat elk besluit in dit verband in onderlinge overeenstemming moet worden genomen.

** De Canarische Eilanden zullen de toeristen testen in hotelrecepties en niet op luchthavens, volgens het plan dat door de Canarische regering en de hoteliers wordt afgerond en dat binnenkort zal worden geactiveerd, omdat de tests in de luchthavenvoorzieningen worden bemoeilijkt door de bezwaren van Europa; daarvoor zullen de hotels op de verschillende eilanden worden uitgerust met de nodige ruimte en vakbekwaam personeel om de bezoekers te testen en wie positief test zal in quarantaine moeten gaan in leegstaande, daarvoor voorziene hotels.

** Het Instituto Volcanológico de Canarias (Involcan) stuurt, in antwoord op het spervuur van vragen van mensen die bezorgd zijn over de seismische clusters die zich de afgelopen dagen rond Cumbre Vieja, in La Palma, hebben voorgedaan, een boodschap aan de bevolking om de kalmte te bewaren; eerder deze week waren er opnieuw 28 aardschokjes van geringe omvang waarvan er eenentwintig werden gelokaliseerd in eenzelfde hypocentrum op een diepte van ongeveer vijf kilometer en zeven andere die meer verspreid waren en geen enkel gevaar vormden, noch voor de bewoners, noch voor degenen die het eiland bezoeken.

** In La Orotava kan men, door de coronamaatregelen, niet vrij naar het kerkhof om geliefde overledenen te eren en daarom heeft het gemeentebestuur een afsprakensysteem geactiveerd om zich vooraf in te schrijven via internet en telefoon om de vijf begraafplaatsen in La Laguna te bezoeken tussen 26 oktober en 2 november; op dit moment zijn er al 4.200 reserveringen gemaakt waarvan 400 via de telefoon, die vooral door ouderen wordt gebruikt die niet met het internet overweg kunnen en daardoor ook geen internetafspraak kunnen maken, wat de lijn op een gegeven moment overbelastte.

** Als er regen valt op Tenerife, worden elke keer opnieuw de structurele tekortkomingen van het wegennet op Tenerife benadrukt en hoewel er geen stortvloed overkwam maar omdat de afvoeren het niet naar behoren deden door verstoppingen, toonden de snelwegen gênante plassen hemelwater die razend gevaarlijk zijn voor de automobilisten; het blijft opvallend dat de waterafvoeren op de snelwegen nog steeds niet naar behoren functioneren en daardoor heeft zich in het verleden reeds meermaals zware wateroverlast voorgedaan, zoals in de tunnel bij het universiteitsziekenhuis in La Laguna, die bij regenval het traject telkens onderwater zet.

** Een studie van de gemeenteraad analyseert de straten van de hoofdstad vanuit een genderperspectief en komt daarbij tot de conclusie dat er slechts 138 van de ruim 2500 straten in Santa Cruz zijn vernoemd naar vrouwen; het stratenplan van Santa Cruz de Tenerife bestaat uit 2.589 wegen, verdeeld over 29 types, zoals bruggen, straten, doorgangen, parken, rotondes, pleinen en dies meer, en hiervan zijn er 1.114 met een eigennaam genoemd, de overige 1.475 met een gemeenschappelijke naam en opvallend heeft slechts 12% van hen een vrouwelijke naam, namelijk 138, in tegenstelling tot 739 met mannelijke namen, 215 namen met een geografische aanduiding en 22 namen met een gemengd karakter.

** Na de stedelijke verlamming van de voorbije zomer, werd er meer dan 175 miljoen euro aan investeringen geblokkeerd in Arona en nu zorgen de geheractiveerde vergunningen voor twee hoogbouwcomplexen, een in Los Cristianos en een in Palm-Mar, evenals twee woonblokken met 45 appartementen naast de TF-655 snelweg; de bouwvergunningen van de bouwprojecten die in de afgelopen vier maanden in de gemeente Arona zijn gedeblokkeerd, betekenen een investering van 19,6 miljoen euro, zullen zorgen voor een nieuwe impuls in de economie en maken het mogelijk om banen en kansen te creëren in een periode die wordt gedomineerd door de coronacrisis die alle sectoren in het hart treft.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP