zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWS UIT TENERIFE 287
spot_img

NIEUWS UIT TENERIFE 287

Een wekelijks nieuwsoverzicht uit Tenerife. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit acht dubbelzinnen waarin de feiten worden verwoord. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Als gevolg van de uitzetting van de krakers in het Centro Comercial Los Tarajales in Los Cristianos zijn verschillende mensen onder hen naar Calle Francisco Miranda verhuisd, waardoor er opnieuw illegale huisvesting ontstond en daarom heeft het gemeentebestuur van Arona de opdracht gegeven om oude caravans, aftandse campers en canvasverblijven te verwijderen door beslagname; agenten van de lokale politie van Arona hebben de verblijvers geïnformeerd over de mogelijkheden die de gemeente aanbiedt omdat het daklozenprobleem vooral een humanitair probleem is en niet zozeer een veiligheidsprobleem.

** Als de toeristische sector van de Canarische Eilanden als gevolg van de COVID-pandemie ernstige schade heeft opgelopen, bestaat het risico dat het gebrek aan aandacht en de druk op Europa, een van de sleutelsectoren voor de economie van en de werkgelegenheid op de eilandengroep, namelijk de bananenteelt, zal ondermijnd worden; meer dan 8. 000 bananentelers, die gegroepeerd zijn in de 6 telersverenigingen, hebben aangedrongen op uitstel op het Europees besluit om de middelen voor de UPR’s (de ultraperifere regio’s) met 3,9 % te verlagen.

** De koopjesperiode op Tenerife begint elk jaar steevast met Black Friday en is de aanzet tot meer koopjesgedrag in de eindejaarsperiode en in de periode rond Driekoningendag; de coronapandemie heeft roet in het eten gegooid in dit noodlottige en atypische jaar 2020, waardoor Black Friday hernoemd wordt tot Black Week en georganiseerd wordt van 26 tot 30 november, om zo deze aantrekkelijke koopjesperiode te spreiden om drukte in de winkels te vermijden.

** De president van de Canarische regering roept op tot een gemeenschappelijk kader om een veilig toerisme in de UPR’s (Ultra Perifere Regio’s van de Europese Unie) nieuw leven in te blazen en heeft gevraagd om een nieuw gemeenschappelijk kader te ontwerpen dat het mogelijk maakt om het veilige toerisme in deze regio’s weer op gang te brengen; daarom is het noodzakelijk dat er middelen worden toegewezen aan deze regio’s om een sociaal bankroet te voorkomen en hiervoor wordt aan Europa ook een specifieke, aangepaste en op maat gemaakte regelgeving gevraagd die van toepassing is op economische sectoren met een bijzonder belang, zoals landbouw, visserij, staatssteun, mobiliteit en klimaatverandering.

** Santa Cruz overweegt om de bijeenkomsten van jongeren in de parken te beperken tot gereguleerde tijdstippen en daarvoor worden er administratieve maatregelen genomen, omdat parken fysiek afsluiten uitgesloten is; de aanleiding daarvoor was de politieactie in park La Granja waar meer dan 60 jongeren aanwezig waren en waar er een aantal jongens op de vuist gingen met elkaar, maar ook samenkomsten om te drinken (botellones) op het strand van Las Teresitas of van Añaza worden streng gecontroleerd omdat jongeren uit diverse wijken het niet kunnen laten om elkaar in grote groepen te ontmoeten.

** Het Spaanse bedrijf Indra is bezig met het verfijnen van een satelliet-landingssysteem op de luchthaven van Tenerife Norte in La Laguna, wat een einde moet maken aan de vluchtomleidingen ten gevolge van slechte zichtbaarheidsomstandigheden; het Ground Based Augmentation System (GBAS) is gebaseerd op de GPS-technologie, heeft een veel hogere precisie dan normale GPS-systemen en zal niet alleen dienen om het vliegtuig te begeleiden bij zeer slecht zicht, maar het zal ook andere voordelen met zich meebrengen, zoals een gevoelige brandstofbesparing voor vliegtuigen en de verlaging van geluidsoverlast voor de omwonenden.

** De klachten over de slechte staat van de Autopista del Sur nemen toe omdat kuilen, putten en opspattende asfaltdeeltjes het rijden op de zuidelijke hoofdsnelweg op Tenerife tot een risicovolle bezigheid maakt; vooral de rechterrijstrook is het mikpunt van klachten en het is bovendien erg gevaarlijk rijden omdat automobilisten ervoor kiezen om dan maar op de betere linkerrijstrook te rijden, waardoor verkeersproblemen en gevaarlijke situaties ontstaan.

** Slechts 17 gemeenten op de Canarische Eilanden behoren tot de 1.000 rijkste gemeenten van Spanje in een lijst die elk jaar aan de hand van de persoonlijke inkomsten wordt opgesteld door de Spaanse belastingdienst; Santa Brígida (GC) is en blijft de rijkste gemeente van de archipel, met een gemiddeld inkomen per hoofd van 30.169 euro (data anno 2018), tweede Canarische gemeente is El Rosario op Tenerife op plaats 170, gevolgd door de twee hoofdsteden Las Palmas de Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife op respectievelijk plaats 286 en 380.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img