maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWS UIT TENERIFE 285
spot_img

NIEUWS UIT TENERIFE 285

Een wekelijks nieuwsoverzicht in het Nederlands die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Arona wordt de thuisbasis van het eerste officiële Italiaanse consulaat op de Canarische Eilanden en zal de vertegenwoordigende zetel zijn van en voor Italianen op de Canarische archipel en volgens voorzichtige schatting opengaan in februari 2021; het kantoor is gevestigd in het gebouw van het Zentral Center in Playa de Las Americas en zal dienen om de nodige vergunningen van zowel de Spaanse als de Italiaanse autoriteiten af te leveren aan Italianen die op de Canarische Eilanden verblijven.

** Het Ministerie der Kustgebieden (Costas) zal het privéterrein in Los Cristianos afschermen waar de cayucos en pateras op gerechtelijk bevel worden bewaard en aangezien het hier gaat om vaartuigen die een wettelijk bewijsstuk vormen, kunnen ze niet worden vernietigd voordat de bevoegde gerechtelijke instanties daartoe opdracht hebben gegeven; om deze bewijsstukken te beschermen en veilig te bewaren tot ze door de rechtbank worden vrijgegeven heeft het bevoegde Ministerie en de Subdelegatie van de eilandregering beslist om een omheining te bouwen rond de plaats waar deze vaartuigen worden bewaard.

** Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag de reisbeperkingen versoepeld voor de Belgische burgers die naar de Valenciaanse regio en naar de Canarische Eilanden afreizen en daardoor is quarantaine niet meer verplicht; de rest van Spanje staat wel nog in een rode kleur en daarom ontmoedigt de Belgische regering deze verplaatsingen en handhaaft ze haar eis van quarantaine en PCR-tests voor diegenen die uit de Spaanse rode zone terugkeren.

** Deze week werden de krakers van het winkelcentrum Los Tarajales, in Los Cristianos (Arona), op gerechtelijk bevel uitgezet en daarmee eindigt een iconisch en schokkend verhaal van een eigenaar die jarenlang heeft geprocedeerd om ongewenste krakers uit zijn eigendom weg te krijgen; aangezien het pand niet was aangesloten op water en elektriciteit, haalden de krakers hun water uit de douches op het strand, gebruikten ze gasoventjes om te koken, scheidden ze de leefruimtes af met kartonnen dozen of schermen, hadden ze geen mogelijkheid om voedsel te bewaren en wasten ze zich op het strand, Playa de Los Tarrejales.

** Op woensdag 29 september om elf uur ’s ochtends werden de boorwerken van de Erjos-tunnel in Santiago del Teide op gang gebracht en zullen er onder het Teno-massief twee parallelle buizen van 5,1 kilometer lang worden geboord; volgens plan en met het oog op een snelle uitgraving wordt er in een drieploegensysteem gewerkt en om de deadline te halen werden er vijf boorkoppen aangevoerd om gelijktijdig aan de vier tunnelmonden te boren, het vijfde is een reservetoestel voor het geval een boormachine de geest zou geven.

** Minister Javier Rodríguez Medina van Duurzame Ontwikkeling en Klimaatverandering verklaart dat de werkzaamheden aan het platform op het Complejo Ambiental in Tajao, waar een bandenrecyclagetoestel komt te staan, zijn afgerond; het bedrijf waaraan de opdracht is gegund voert de werkzaamheden uit die 2,1 miljoen euro kosten en waarop in de toekomst de recyclage van 8.000 ton autobanden moet worden uitgevoerd in een nieuwe verwerkingseenheid waarin ploegen 24/7 zullen werken vanaf de ingebruikname in december 2020.

** Arona bouwt 320 nieuwe nissen op het perceel van de begraafplaats in het centrum van Arona als antwoord op een stijgend sterftecijfer; de nieuwe uitbreiding, waarvan de werken al zijn gestart, voorziet de uitbreiding met een opmerkelijke toename ten opzichte van de ruim 3.400 niches die reeds beschikbaar zijn, dit ten gevolge van een explosieve bevolkingstoename gedurende de laatste twintig jaar waardoor het aantal inwoners de 100.000 oversteeg in 2019.

** De handelaars van Los Cristianos vrezen dat het imago van hun gemeente een deuk krijgt met meer en meer daklozen en bedelaars op openbare locaties die illegale handeltjes opzetten op de stranden waarbij zij om te overleven stoffen en pareo’s, zonnebrillen, petjes, fruit en verse drankjes aanbieden; de middenstand vraagt al langer om dringend actie te ondernemen omdat daklozen de nacht doorbrengen in het centrum, de straten gebruiken als openbare toiletten, elkaar in het openbaar beledigen en zelfs met elkaar op de vuist gaan, allemaal criteria die onveiligheid in de hand werken en angst veroorzaken bij de bewoners, de winkeliers en het handjevol toeristen die er rondlopen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img