zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWS UIT TENERIFE 283
spot_img

NIEUWS UIT TENERIFE 283

Een wekelijks nieuwsoverzicht in het Nederlands die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het bedrijf Transporte Interurbanos de Tenerife (Titsa) heeft beslist om binnen een afzienbare tijd de voorziening voor contactloze betaling per bankkaart te plaatsen in de bussen en voert de aanpassingen uit aan het ticketsysteem bij de ingang van de bus om de validatie en de betaling van de ritten toe te laten, net zoals dat momenteel gebeurt met de Ten+-kaart; de mobiliteitsdirecteur van het eiland en de manager van Titsa, José Alberto León, legt uit dat het openbaar vervoer om praktische- en om gezondheidsredenen minder en minder cash geld toelaat en dat contactloos betalen de dienstverlening versnelt en de veiligheid van de chauffeurs en de reizigers optimaliseert.

** Alles wijst erop dat, alhoewel met beperkende maatregelen, het cruiseseizoen op de Canarische Eilanden zal worden hervat in de havens van La Luz op Las Palmas en Santa Cruz de Tenerife, als de cijfers, curves en statistieken stagneren of zelfs verder dalen en dan kunnen cruiseschepen terugkeren vanaf eind oktober met een capaciteit van 60 procent, zoals vereist door de gezondheidsvoorschriften, wat neerkomt op een gemiddelde van 1.500 passagiers per week;  bij het begin van de bijeenkomst hebben de verantwoordelijken uitgelegd hoe de situatie er naar verwachting zal uitzien voor het nieuwe cruiseseizoen en dat de rederijen een verslag van het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische regering moeten ontvangen, om na de goedkeuring van het ministerie, nog 45 dagen te wachten op een regularisatie om het cruiseseizoen aan te vatten eind oktober, misschien wel begin november.

** De eilandregering, het Cabildo van Tenerife, trekt een miljoen euro uit voor het afnemen van PCR-tests bij toeristen en daarmee wil de overheid het winterseizoen redden door buitenlandse regeringen te overtuigen om Tenerife als veilig vakantie-eiland aan te stippen en dat ervoor wordt gezorgd dat toeristen gezond en wel naar huis kunnen terugkeren; het fonds is onmiddellijk beschikbaar en kan snel worden gebruikt, hoewel we momenteel wachten op een definitief akkoord van de betrokken landen over de voorwaarden waaronder de tests moeten worden uitgevoerd om duidelijke garanties te hebben; er wordt overlegd over de vraag of de test op de plaats van bestemming of op de plaats van herkomst moet worden uitgevoerd, en over de termijnen en voorwaarden van de geldigheid ervan.

** Puertos del Estado, die het ‘OPS Masterplan’ project coördineert, heeft in een samenwerking met ‘Everywh2ere’ het pilootproject opgezet om elektriciteit te voorzien door middel van on-site opwekking van duurzame energie voor schepen die aan de kade liggen; deze hernieuwbare energie wordt opgewekt uit waterstof met behulp van een brandstofcel van 100 kW die gebruik maakt van een elektrische generator op waterstof om de schepen op hun ligplaats op innovatieve en ecologische wijze te voeden met stroom.

** Agenten van de lokale politie van Santa Cruz hebben 1.247 namaakmondmaskers in beslag genomen van verschillende merken die te koop werden aangeboden in een winkel in de hoofdstad, samen met andere frauduleuze producten zoals schoenen, sportschoenen, tassen en juwelen van bekende merken; de handelswaar werd in beslag genomen, net zoals de namaakproducten in een tweedwinkel van dezelfde eigenaar in Arona, waarna de politie de gerechtelijke en bestuurlijke autoriteiten verwittigde.

** De vicepresident en Minister van Financiën van de Canarische regering, Roman Rodriguez, heeft gezegd dat de Autonome Gemeenschap ongeveer een miljard euro nodig heeft om de begroting voor volgend jaar in evenwicht te brengen en dat dit het uitgangspunt is bij de opmaak van de overheidsrekeningen voor 2021; de vertegenwoordiger van de autonome regering geeft toe dat de zaken volgend jaar ingewikkeld worden en dat er dit jaar een verlies is van ongeveer 600 miljoen, maar dat dit wordt gecompenseerd met de extra middelen uit het financieringssysteem en met een deel van het nationaal fonds van 16 miljard voor de autonome gebieden.

** Minister Isabel García van Milieubeheer en Veiligheid van de Cabildo de Tenerife heeft een coördinatievergadering voorgezeten om het ontwerp van het mobiliteitsplan voor het Parque Rural de Anaga te bevorderen en daar werd besloten om de regelgeving omtrent de bescherming van het natuurpark uit te breiden en te verstrengen; tijdens de vergadering, die meer dan twee uur duurde, werden maatregelen voorgesteld die op korte termijn moeten worden genomen om de draagkracht van een locatie, die naast een parque rural ook een reserva de la biosfera is, op te waarderen.

** De besmettingscijfers op de Canarische Eilanden verbeteren en werpen licht op de toeristische horizon voor de komende winterperiode omdat de eilanden een reproductief getal (R0) hebben dat onder één ligt, wat duidelijk maakt aan het buitenlands toerisme, en vooral aan de buitenlandse beleidmakers, dat het de goede weg opgaat; twee weken geleden hebben de Canarische Eilanden zich tot doel gesteld om de epidemiologische gegevens van de archipel te verbeteren om zodoende een gunstig scenario te creëren voor de komst van toeristen tijdens het komende hoogseizoen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img