donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWJAARSWENSEN 2023
spot_img

NIEUWJAARSWENSEN 2023

Het oude jaar is dood, leve het nieuwe jaar.  
Wij wensen elkaar allemaal een ‘gelukkig’ nieuwjaar en dat menen we. Met geluk bedoelen we ‘gezond’, want dat gegeven staat helemaal bovenaan het leven.
Vanaf Tenerife kleuren onze wensen een beetje meer zon en ze worden ook warmer opgediend, dankzij de zachtere temperaturen. Daarvoor zorgt het subtropisch klimaat, de wensen op zich blijven welgemeend.

Wensen slingeren heen en weer, vooral op de sociale media worden er massaal wensen verstuurd. We krijgen er geen genoeg van om elkaar het ‘beste’ toe te wensen. Wij hoeven geen rekening meer te houden met de maatregelen die een vervloekte coronaperiode ons heeft opgelegd.

In het voorbije jaar hebben we adios gezegd tegen alle virussen in alle mogelijke vormen en formaten. Laten we dit in 2023 zo houden, dit is voor iedereen het beste.
Een paar spelbrekers hebben gezorgd dat het leven er niet gemakkelijker is op geworden. Daarom hopen we dat 2023 het jaar wordt van vrede in Oost-Europa en dat de inflatoire toestanden zich keren binnen de perken van een betaalbaar leven voor iedereen.
 
Op Tenerife wordt vandaag en de volgende dagen de wens ‘Feliz y próspero año nuevo’ uitgesproken. Ook in de gezinnen waar geen overschot is aan middelen, ook bij de armen en minder bedeelden die het grootste slachtoffer zijn geweest van een enge coronacrisis, gevolgd door een prijzenstijging en een inflatie die zorgt voor een verminderde koopkracht.

Maar we laten ons niet glijden in een spiraal van negativisme, nu komt het moment om sterk te zijn, om door te bijten. We hebben SARS-CoV-2 en de varianten teruggefloten, nu nog de inflatie aanpakken en ons focussen op een betaalbare wereld.
We laten het nieuwe jaar zien dat we allemaal samen een vuist kunnen maken en dat is het signaal nog een keer op zoek gaan naar het oude normaal.

Het eiland loopt in deze eindejaarsperiode overvol met toeristen, de stroom is teruggekeerd en dat doet deugd, na een periode van verlatenheid. Het herstel van het toerisme is hét belangrijkste criterium voor de werkgelegenheid en voor de economie op het eiland.
We gaan met zijn allen het nieuwe jaar in met een glimlach. We laten 2022 achter voor wat het was en verwelkomen 2023 met vreugde en humor. 

Het team van Tenerife Connect wenst u een gelukkig en gezond nieuw jaar en hoopt u snel terug te zien op Tenerife!

Gelukkig nieuw jaar allemaal.
Niet abnormaal, 
deze wens in je moedertaal.
Buiten knallen,
vuurwerkballen.
Lichtflitsen maken dit prille jaar
reeds zonneklaar.
Passaat verplaatst de pluimen,
terwijl de mensen duimen
op een gezond leven
met geluk verweven.

(Uit Poëzie en Proza van Gie de Bie)

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

4 REACTIES

  1. Blijkbaar is een en ander veranderd aan de website van Tenerifeconnect, maar volgens mij loopt alles nog niet zoals het hoort. Ik vind dus ook nergens een link naar het magazine van 1 januari 2023. Kan dit, of zoek ik niet goed?

  2. Graag verder met TNT nieuws Tenerife
    nu wonend in Poperinge Belgie ,vroeger 21 jaar in Los Cristianos
    Genieten nog altijd van het Tenerife nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img