zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWE VLUCHTRADAR OP TENERIFE
spot_img

NIEUWE VLUCHTRADAR OP TENERIFE

ENAIRE, de beheerder van de luchtvaartnavigatie in Spanje, heeft op Tenerife een nieuwe ultramoderne radar in gebruik genomen. De radar staat in het Parque Rural de Anaga in het noordoostelijk gelegen Taborno en biedt controle van het luchtruim aan aan zowel vluchten die starten en aankomen op de Canarische Eilanden als aan vliegbewegingen binnen een gebied dat gekend staat als Canaria Control.

Gezien de locatie en vooral de hoogte waarop de radar is geplaatst, is de nieuwe Mode S radar in Taborno in staat om het luchtruim te controleren in een straal van ongeveer 450 kilometer. De ultramoderne radar zal het toezicht op het luchtverkeer op de Canarische Eilanden verbeteren en vooral de veiligheid versterken.

Digitale ontvangers

Concreet is voor deze nieuwe radar, die diensten verleent aan de luchtverkeersleiding van ENAIRE op de Canarische Eilanden en aan de luchthavens van Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna, Tenerife Sur en La Palma, een bedrag neergeteld van 2.249.730 euro.

Deze radar vervangt de vorige burgerradar die in 2005 werd geïnstalleerd en betekent een sprong voorwaarts in de gebruikte technologie en dus ook een stap vooruit in de veiligheid van het luchtverkeer.
Deze nieuwe secundaire radar is uitgerust met digitale ontvangers en Mode S-technologie en wordt gebruikt voor het monitoren en bewaken van het luchtverkeer. De radar verschaft informatie over de identificatie van elk vliegtuig, de positie, de snelheid en de hoogte waarop vliegtuigen zich bevinden. Daardoor wordt de taak van de verkeersleiding vergemakkelijkt en wordt de vliegveiligheid nog verhoogd.

46 luchthavens

Deze installatie draagt bij aan de internationale positionering van ENAIRE als beheerder van luchtnavigatie, in lijn met de Europese eisen om geleidelijk nieuwe technologieën te introduceren om het luchtverkeer in Europa te verbeteren. Deze radar voegt zich bij de overige vierentwintig Mode S-radars die al in Spanje zijn geïnstalleerd.

Als bedrijf van het Ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda, biedt Enaire controle aan voor alle vluchten en overvluchten via de vijf controlecentra in Madrid, Barcelona, Sevilla, Gran Canaria en Palma, evenals aanvliegroutes naar alle luchthavens in het land. 
Daarnaast ontvangen 46 luchthavens de communicatie-, navigatie- en surveillancediensten van ENAIRE en ontvangen de 21 drukste luchthavens van Spanje alle controlefaciliteiten binnen hun eigen luchthavenverkeer.

Luchtvaartnavigatiediensten

ENAIRE is de op drie na grootste Europese luchtverkeersbeheerder en neemt deel aan de A6 Alliantie, een coalitie voor de modernisering van het luchtverkeersbeheersysteem van luchtvaartnavigatieproviders die verantwoordelijk is voor meer dan 80% van het Europese luchtverkeer. 

ENAIRE heeft de hoogste beoordeling gekregen de luchtveiligheid op Europees niveau. Het bezit ook het EFQM-500-zegel voor een veilig, efficiënt, innovatief en duurzaam beheer van luchtvaartnavigatiediensten onder haar beheer.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

ZWEMBADGENOEGENS

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

TOERISTISCHE NIEUWKOMER

DRAMA

spot_img