woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWE STRENGERE MAATREGELEN OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

NIEUWE STRENGERE MAATREGELEN OP TENERIFE

Door het feit dat de pandemiecijfers van het COVID-19-virus op Tenerife enkel maar stijgen wordt er door de Canarische regering ingegrepen en worden de maatregelen verstrengd.
Het Ministerie van Volksgezondheid telt op Tenerife een cumulatieve incidentie van bijna 80 (cijfer: 04-12-2020) gevallen per 100.000 inwoners gedurende de laatste zeven dagen, en dat is te hoog. Het eiland blijft met een te hoog besmettingscijfer zitten.
De overheid heeft daarom een reeks nieuwe maatregelen opgesteld met als doel het voortschrijden van de pandemische situatie op het eiland Tenerife snel in te dammen.

De meest ingrijpende maatregel is de avondklok die wordt ingesteld op 5 december en gedurende minstens een week van kracht blijft van 23.00 tot 06.00 uur. De uitzonderingen staan in artikel 5 van het Koninklijk Besluit Wet 926/2020 van 25 oktober.

Gedurende 15 dagen, na de publicatie in het Officieel Bulletin van de Canarische Eilanden (BOC) van het huidige regeringsakkoord, zullen de sociale en gezinsbijeenkomsten, zowel in de openbare als in de particuliere sector, worden teruggebracht van zes tot maximaal vier personen.

De volgende 15 dagen worden alle niet-essentiële handelszaken gesloten, ook om 23.00 uur. Met betrekking tot de horeca wordt vier personen het maximumaantal gasten per tafel.
Roken is verboden in amusements- en vrijetijdsbedrijven, in hotels en restaurants, ook op de terrassen.

Daarnaast is de verkoop en consumptie van alcohol op de openbare weg verboden en worden de gemeentelijke besturen aanbevolen om parken, recreatiegebieden en openbare plaatsen ’s nachts te sluiten als er gelijktijdig veel mensen aanwezig zijn.

In de resterende sectoren, met uitzondering van gezondheids- of medische diensten, wordt de capaciteit verminderd van 50% tot 33%. Het verbod op het bezoeken van studentenwoningen blijft gehandhaafd en recreatiecentra voor kinderen, jongeren of buurtverenigingen blijven gesloten.

Culturele activiteiten zoals bioscopen, theaters, auditoria en soortgelijke ruimtes blijven op een capaciteit van 30% binnenshuis en 50% buitenshuis, met een verbod op eten en drinken. In musea, tentoonstellingszalen en andere culturele voorzieningen wordt een derde van de toegestane capaciteit gehandhaafd en wordt het aantal personen dat groepsactiviteiten kan uitvoeren beperkt tot vier.

Gefedereerde en niet-professionele sportactiviteiten worden niet toegestaan in de komende 15 dagen.
De sportactiviteit in overdekte sportfaciliteiten en -centra en niet-professionele sportactiviteiten blijven beperkt tot maximaal 25 deelnemers tegelijkertijd en zonder publiek. Het beoefenen van contactsporten blijft verboden.

Gebedsplaatsen, wakes, crematies, gokkantoren, bruiloften en soortgelijke ceremonies blijven toegestaan met een derde van de toegestane capaciteit.

Los van deze maatregelen herinnert de overheid ons eraan dat eerdere maatregelen behouden blijven.
De beste manier om besmetting te voorkomen is de veiligheidsafstand te behouden, maskerdracht, zelfs in de omgeving van familie of vrienden, persoonlijke handhygiëne en ventilatie van gesloten ruimtes.
Rookverbod blijft gehanteerd op openbare plaatsen wanneer er geen twee meter afstand kan bewaard blijven tussen de roker en andere personen.

Wie het decreet wil nalezen kan dat HIER.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

3 REACTIES

  1. Sporten mag wel, de restrictie is enkel geldig voor evenementen met publiek. E.g: Een voedbalmatch van je locale club of tussen amateur groepen.
    Ter verduidelijking: je moet naar zowel de Ambito als Actividad kijken voor waar de restricties gelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP