maandag, februari 26, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWE ROTONDE IN GUARGACHO
spot_img

NIEUWE ROTONDE IN GUARGACHO

Al wie naar Costa del Silencio wil rijden vanaf Las Chafiras zal het geweten hebben. Reeds maanden is de verbinding met de Calle Olimpia onderbroken door werkzaamheden. Het, op een rondpunt lijkend, kruispunt wordt vervangen door een volwaardige rotonda en moet het verkeer in Guargacho opnieuw vlot krijgen.

De eilandregering, de Cabildo de Tenerife, opent in oktober de nieuwe rotonde voor het verkeer. De werkzaamheden om de veiligheid en mobiliteit in dit gebied te verbeteren zullen op dat moment drie miljoen euro hebben gekost. Dit zal onder meer de verkeersvlotheid op de TF-652 tussen de gemeenten San Miguel de Abona en Arona bevorderen.

Hoog bezoek

Deze strategische ingreep moet ook de verkeersveiligheid verbeteren, aangezien deze weg Las Chafiras met Las Galletas verbindt en een van de twee toegangswegen is tot Costa del Silencio. Voor deze werken werd een budget voorzien van een half miljoen euro.

De voorzitter van het Cabildo van Tenerife, Rosa Dávila, bezocht de werkzaamheden in gezelschap van de minister van Verkeer, Dámaso Arteaga, de burgemeester van Arona, Fátima Lemes en de vervangende burgemeester van San Miguel de Abona, Lot García.

Eindelijk

Iedereen was het erover eens dat er op deze locatie veel ongelukken gebeurden en dat er moest worden ingegrepen. Het is van essentieel belang dat het verkeer over vier of vijf weken over het nieuwe rondpunt kan rijden, waardoor de files in het zuiden van Tenerife opnieuw een stukje korter zullen worden.

De burgemeester van Arona, Fátima Lemes, sprak haar dank uit voor de snelheid waarmee deze werkzaamheden zijn uitgevoerd en voor het heraanleggen van wegen die jarenlang werden verwaarloosd. Ook de vervangende burgemeester van San Miguel de Abona wist te vertellen dat deze werkzaamheden van het grootste belang zijn omdat deze locatie steeds een zwart punt was in de mobiliteit in deze regio. 

Dámaso Arteaga, die verantwoordelijke minister is, liet weten dat, onmiddellijk na de opening van de rotonde, er zal begonnen worden met werkzaamheden aan de TF-652, van Las Chafiras over Guargacho tot in Las Galletas, de TF-653, de verbindingsweg tussen de TF-652 en het rondpunt om naar Palm-Mar te rijden, en de TF-662, die evenwijdig loopt aan de snelweg van Guaza (voorbij het Monkey Park) tot in Los Cristianos. Deze rijwegen liggen in Arona en voor de verfraaiingswerken is er een bedrag van ruim twee miljoen euro voorzien.

TF-662

De wegen zullen deels worden aangepakt. De TF-662, die parallel loopt aan de snelweg TF-1 op de berghelling en toegankelijk is vanaf de TF-66 in de buurt van het knooppunt Guaza en leidt naar de TF-655 is zo goed als versleten en wanneer het regent spoelt het hemelwater, modder en brokstukken op het wegdek. De werken worden in twee delen opgesplitst: het eerste deel tussen Guaza en het benzinestation (PPKK 0+000 tot 2+177), en het tweede deel van het benzinestation (PPKK 2+177) tot 2+314.   Deze werkzaamheden zullen 1,3 miljoen euro kosten en hebben een uitvoeringstermijn van vier maanden.

TF-652 en TF-653

Op de TF-652 zullen de werkzaamheden bestaan uit het gedeeltelijk verwijderen en vervangen van het wegdek en het verbeteren van de verkeersveiligheid door het verbreden van de vluchtstrook rond KP 5+350 (La Estrella). Op de TF-653 (Guargacho-Palm-Mar) worden naast de verbetering van het wegdek ook de bermen verbreed en worden er op sommige plaatsen metalen vangrails geplaatst. Deze werkzaamheden kosten ruim 800.000 euro en zullen vier maanden in beslag nemen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MIJN DAG

GESTOLEN BAGAGE

spot_img