maandag, april 22, 2024
HomeBlogExcursies en AttractiesNIEUWE PROMENADE IN MARINA SAN MIGUEL
spot_img

NIEUWE PROMENADE IN MARINA SAN MIGUEL

De werkzaamheden aan de promenade van de Marina de San Miguel zijn voltooid waardoor de wandelweg naar de jachthaven op een veilige manier kan worden gebruikt. De eilandregering heeft bijna een miljoen euro geïnvesteerd in de renovatie van het kustgebied en werd ingewandeld door schoon volk. De eilandregering was vertegenwoordigd door president Pedro Martín en door Yaiza Castilla, regiominister voor Toerisme. De Canarische regering werd vertegenwoordigd door Laura Castro, Minister voor Toerisme en voor de gemeente stapte een fiere burgemeester van San Miguel,Arturo González, mee met het gezelschap.

Tijdens de rondleiding benadrukte Yaiza Castilla de impact van dit soort werkzaamheden. “Als we de concurrentiewaarde van de Canarische Eilanden als toeristische bestemming willen handhaven, maar moeten we onze kusten aantrekkelijk houden. Niet alleen om onze positie ten opzichte van concurrerende markten te handhaven, maar ook om de concurrentiepositie van de Canarische Eilanden als toeristische bestemming te versterken en uit te breiden naar andere productieve sectoren,” zei ze.

Eerste fase

Deze twee doelstellingen houden noodzakelijkerwijs in dat uitmuntendheid wordt bevorderd en dat de kwaliteit van de openbare toeristische zones wordt verhoogd. Daardoor wordt niet alleen het toeristische imago van de Canarische Eilanden verbeterd, maar ook de levensomstandigheden van zowel residenten als toeristen. De nieuwe promenade is de eerste fase in een herstel van de kustlijn, zodat iedereen er kan van genieten.

Het gemeentebestuur zal de tweede fase op zich nemen en het Cabildo de Tenerife zal dan volgen met een derde fase als doelstelling om de bewoners en bezoekers extra ruimte aan te bieden en de kustlijn verder te optimaliseren. 
De promenade voldoet aan alle eisen van een wandelweg: het is toegankelijk, biedt ruimte aan voetgangers, fietsers en kinderen die willen ravotten in de speeltuinen. Maar bovenal, de promenade geeft vrij zicht op de oceaan, waardoor barrières verdwijnen en men opnieuw uitzicht heeft op de charmante uithoeken van zuidelijk Tenerife.

Voetgangers en fietsers

De optimale samenwerking tussen de regering van de Canarische Eilanden (Gobierno), de eilandregering (Cabildo) en het gemeentebestuur heeft geleid tot deze prachtige promenade die plechtig werd ingewijd. Dit is voorbeeldige een stap in het magnetiseren van de kust van San Miguel door er een zeer aantrekkelijke plaats van te maken voor het toerisme en voor de bewoners.

De kustpromenade heeft minimale breedte van 1,80 meter en is verbonden met ligweiden van waaruit men gemakkelijk de oceaan bereikt om te zwemmen of te baden.
Om nog meer lichaamsbeweging te bevorderen, is het gebied voorzien van een fietspad met een minimale breedte van twee meter en zijn er sport- en speelterreinen aangelegd.

Recreatiemogelijkheden

De nieuwe promenade is voorzien van talrijk haltes om voetgangers en fietsers schaduw en rust aan te bieden. Op die manier kan worden genoten van het landschap dat is hersteld en van de groene zones die zijn uitgebreid. Een kiosk, annex terras, maakt het plaatje compleet om momenten van vrijetijd en recreatie op te voeren.

De uitgevoerde werkzaamheden werden begroot op 988.517,35 euro, waarvan de Canarische regering 901.801 euro betaalde en de eilandregering het saldo van 86.716,35 euro vereffende. 


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

 1. Beste Guy.
  Ik ben Miguel geboren in Amsterdam…met een Spaanse vader en een Nederlandse Moeder.
  Ik zocht op internet naar mijn vader José Dominguez Viejo. Uit Zaragoza bijnaam Quique.
  Ik had begrepen dat hij naar Tenerife in het plaatsje Arona is geëmigreerd vanuit Amsterdam 10 jaar geleden.
  Ik zoek mijn Vader al jaren.
  Ik kwam op jou site en dacht ik probeer het …jij kent het door en door zo te lezen!!
  Ik hoop ooit iets te horen over mijn Vader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERHUREN

NIET TE VATTEN

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?

spot_img