dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsNIEUWE PROMENADE EN BREDER STRAND

NIEUWE PROMENADE EN BREDER STRAND

De regering van de Canarische Eilanden zal in samenwerking met het gemeentebestuur van Arona een studie laten uitvoeren om een gebied dat groot risico loopt door een stijgende zeespiegel aan te passen en klaar te maken voor de toekomst. Las Galletas (Arona) zal daardoor een nieuwe promenade krijgen die tegen het opkomende zeewater beter is beschermd en daardoor wordt het strand breder.

De Canarische regering heeft het overheidsbedrijf Gestur opdracht geven een studie uit te voeren in verband met de ‘renaturalisatie’ van het strand van Las Galletas. Dit is een van de 47 punten binnen de Canarische archipel die in de komende jaren een groot risico lopen door de stijging van de zeespiegel als gevolg van de opwarming van de aarde.

Breder strand

De bedoeling van de Canarische overheid, die in 2023 de volledige verantwoordelijkheid voor de kustgebieden overneemt, is om een project van grote ecologische waarde te ontwikkelen.
Daartoe wordt het strand in zijn vroegere staat teruggebracht en zal breder zijn dan nu het geval is. Daarbij komt de toegangsweg naar Las Galletas hoger te liggen en wordt er een nieuwe voetgangerspromenade aangelegd.

Minder schade

Deze nieuwe configuratie maakt dat de weg niet meer onderhevig is aan de golven en er dan ook geen schade meer zal aangericht worden aan het voetgangersgedeelte. We herinneren ons de instorting van het voetpad in augustus 2021 die door hogen waterstanden en de golfslag werd vernietigd, waardoor het verkeer over een rijstrook van en naar El Fraile moest rijden.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, de viceminister van Klimaatverandering en Ecologische Overgang, Miguel Ángel Pérez, en de schepen/wethouder voor Milieuzaken, Leopoldo Díaz Oda, bezochten de plek. Samen met technici kwamen ze ter plaatse om oplossingen te zoeken voor het probleem. Met het oog op de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel moet dit project resulteren in een ecologisch verantwoorde oplossing.

47 gevoelige locaties

Dit plan wordt een paradigma in projecten voor kustherstel, omdat het ons in staat zal stellen het strand uit te breiden en het als zodanig in zijn oorspronkelijke staat terugbrengt.
Afgelopen mei presenteerde de minister van Ecologische Transitie van de Canarische regering, José Antonio Valbuena, het plan PIMA Adapta, waarin de scenario’s worden geschetst die als gevolg van de klimaatverandering moeten worden aangepakt. 47 locaties op de Canarische Eilanden worden aangeduid als probleemlocatie, waarvan een dozijn op Tenerife. Dit zijn allemaal plaatsen met een hoog geaccumuleerd risico als gevolg van de stijgende zeespiegel.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOLMAAKTE LEVEN

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

VEILIG VLIEGEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT ETEN WIJ?

GOEDKOOP VLIEGEN