vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesNIEUWE OFFSHORE-WINDMOLENPARKEN

NIEUWE OFFSHORE-WINDMOLENPARKEN

DISA en Ocean Winds vormen een alliantie om nieuwe drijvende windmolenparken te bouwen rond de Canarische Eilanden. Samen bevorderen zij offshore-projecten voor de opwekking van elektriciteit, waardoor de productie van hernieuwbare energie op de Canarische Eilanden zou kunnen verdubbelen.
Grupo DISA, leider in de opwekking van duurzame elektriciteit op de Canarische Eilanden, en Ocean Winds, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opwekking van offshore-windenergie, hebben de handen in elkaar geslagen en een akkoord gesloten.

Het hoofddoel is projecten met drijvende windenergietechnologie te bouwen op de Canarische Eilanden en zo bij te dragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de onlangs goedgekeurde wet inzake klimaatverandering en energietransitie.

DISA en Ocean Winds zullen bijdragen tot de geleidelijke stopzetting van het gebruik van fossiele brandstoffen voor de opwekking van elektriciteit op de Canarische Eilanden. Offshore-windenergie uit de gezamenlijk gestimuleerde projecten zou de huidige productie van hernieuwbare energiebronnen verdubbelen en bovendien de kosten van elektriciteitsopwekking op de eilanden verlagen.

Werkgelegenheid

Op de Canarische Eilanden maakt de diepe ondergrond op geringe afstand van de kust het noodzakelijk om gebruik te maken van drijvende windtechnologie, een beproefde technologie waarmee Ocean Winds in verschillende landen reeds ervaring heeft opgedaan.

De productie, het plaatsen en het onderhoud van de offshore-windmolenparken zal naar schatting tot 3 700 directe en indirecte banen opleveren in strategische sectoren zoals scheepswerven, mobiele werkplaatsen, havenactiviteiten en diverse andere diensten.

Drijvende technologie

De innovatie die gepaard gaat met het gebruik van drijvende windenergietechnologie zal het mogelijk maken gebieden met een hoog energiepotentieel te benutten op een manier die verenigbaar is met de strenge milieunormen en maritieme regelgeving.

DISA en Ocean Winds zijn verheugd over de toekomstige goedkeuring van een nieuw regelgevingskader en zijn van mening dat dit voor de Canarische Eilanden een gelegenheid is om een voortrekkersrol te spelen bij de invoering van deze projecten, die de speerpunten vormen voor de latere invoering ervan in Spanje.

Dat het project niet in goede aarde valt bij in de gemeenteraad en bij de inwoners van Arico, kan HIER gelezen worden. De inwoners van Tajao hebben zich reeds verenigd in een buurtvereniging Asociación Vecinos de Tajao om hun grieven te bundelen.

Foto: ResearchGate

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

ANDERE GEWOONTES

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

OPEN DICHT OPEN …

AANGIFTE VERHUURINKOMSTEN

VALLENDE STERREN (4)